20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas iedzīvotāji gadā pārmaksā 25 miljonus par zālēm, kurām ir lētāka alternatīva
Latvijas iedzīvotāji gadā pārmaksā 25 miljonus par zālēm, kurām ir lētāka alternatīva
Autors: LR / 1. oktobris 2018, 10:09
Latvijas iedzīvotāji ik gadu pārmaksā teju 25 miljonus eiro par zālēm, kurām ir pieejama lētāka alternatīva ar līdzvērtīgu efektivitāti, intervijā Latvijas Radio paudusi Nacionālā veselības dienesta (NVD) Zāļu un medicīnisko ierīču departamenta direktore Signe Bokta.


Viņa uzsvēra, ka gadījumos, ja ārsts receptē nav atzīmējis, ka medikamentu nedrīkst aizvietot, tad farmaceita uzdevums ir piedāvāt lētākās zāles.

Tomēr joprojām liela daļa iedzīvotāju nezināšanas vai nevēlēšanās dēļ izvēlas nevis lētākos medikamentus, bet oriģinālos, kas ir krietni dārgāki, sacīja Botka, akcentējot, ka abu efektivitāte ir līdzvērtīga.

Bokta atgādināja, ka no šodienas 83 kompensējamo zāļu A saraksta medikamentiem ir samazinātas cenas. Tiek lēsts, ka pacientu kopējais ietaupījums būs 2,5 miljoni eiro. Nākamais šo zāļu cenu samazinājums ir gaidāms 2019. gada 1. septembrī, kas nozīmē, ka jau nākamgad šiem medikamentiem cena būs par 40% mazāka.

Kā ziņots, NVD jau vairākus gadus rīko kampaņu "Ārstējies nepārmaksājot!", lai atgādinātu iedzīvotājiem par iespēju ietaupīt līdzekļus, izvēloties lētāko no līdzvērtīgas iedarbības medikamentu klāsta.

Foto: F64



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats