28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lembergs: Valsts budžetam jāsedz OIK
Lembergs: Valsts budžetam jāsedz OIK
22. jūnijs 2018, 16:04
Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka Ekonomikas ministrijas (EM) izveidotā augsta līmeņa darba grupa elektroenerģijas obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai ir lieka un vienīgais risinājums ir obligātās iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas atcelšana.


Kā zināms, darba grupa kopš aprīļa beigām ir diskutējusi un vairāku organizāciju vadītāji ir snieguši detalizētas prezentācijas par iespējamajiem nākotnes scenārijiem OIK sloga mazināšanai.

Lembergs norādīja, ka nav saprotams, kāpēc vajadzīga kaut kāda veida darba grupa, kura piedāvā teju piecpadsmit risinājumus.

“Risinājums ir tikai viens – valsts budžets maksā, un nemaksā neviens cits. Ja valsts pieņēma lēmumu, tad lai arī no valsts budžeta maksā (…) nevienam no patērētājiem nav par to jāmaksā,” sacīja Lembergs.

Viņš norādīja, ka šāda pieeja būtu absolūti taisnīga. “Tas, ka tagad lielajiem rūpnieciskajiem patērētājiem iedeva atlaidi, un tāpēc mazajiem patērētājiem, tai skaitā pensionāriem, ir jāsedz viņu peļņa, ir pilnīgi nepareizi,” sacīja politiķis, norādot, ka šajā ziņā neatbalsta EM darbību.

“Valsts budžetam jāsedz OIK (…) nekādas darba grupas tur nav vajadzīgas, arī nekādi citi risinājumi,” piebilda Ventspils mērs.

Jau vēstīts, ka šobrīd ir radīts 15 potenciāli iespējamo instrumentu katalogs un uzsākta rūpīga to analīze, lai rastu labāko risinājumu obligātā iepirkuma maksājumu sistēmas atcelšanai, vienlaikus maksimāli samazinot tiesvedību risku.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats