29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vairāk saules līdzīpašnieks: Mēs visi 270 darbinieki varam apsēsties pie melu detektora
Vairāk saules līdzīpašnieks: Mēs visi 270 darbinieki varam apsēsties pie melu detektora
Autors: BNA / 15. jūnijs 2018, 16:29
Restorānu tīkla “Vairāk Saules” līdzīpašnieks Endijs Bērziņš vērsies pie sabiedrības un saviem draugiem, norādot, ka visi 270 “Vairāk saules” darbinieki var apsēsties pie melu detektora, lai apliecinātu, ka policjas kratīšanas bijušas ļaunprātīga iejaukšanās viņu ikdienas darbā.

Bērziņš savā ”Facebook” profilā publicējis ierakstu, kurā galvo par visiem saviem darbiniekiem un lūdz draugu palīdzību.

“Vakar, uzrunājot visus savus draugus ar lūgumu iesaistīties šajā lietā, es devu viņiem savu godavārdu, ka mēs to nedarām. Šajā valstī daudziem svešs un banāls ir šis godavārds, bet – ne man,” raksta Bērziņš, kurš piebilst, ja apsūdzības būtu patiesas, viņš uzrunātu savu advokātu, ne draugus.

Kā zināms, otrdien policija veica kratīšanas restorānu tīklā “Vairāk Saules” aizdomās par iejaukšanos kases aparātos. Policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā “Vairāk saules” aizturējusi četras personas, restorānu darbība pagaidām ir apturēta.

“Vairāk Saules” līdzīpašnieks Endijs Bērziņš norāda, ka “Vairāk Saules” nekad nav izmantojuši un neizmanto iejaukšanos kases sistēmu programmatūrā.

”Mēs visi 270 ”Vairāk saules” darbinieki varam apsēsties pie melu detektora un to apliecināt, ka neviens nekad nav iejaucies kasēs, lai sagrozītu datus un apkrāptu valsti. Mani ļoti interesē, kādā veidā valsts un tās struktūras mēģinās attaisnoties par šīm 34 kratīšanām, 4 personu aizturēšanu un mūsu tēla graušanu,” ierakstu turpināja Bērziņš, kuram ir nojauta, ka arī policijas vadībai radīsies jautājumi par to, kur ir šīs operācijas rezultāti. ”Rezultātu nav un nebūs. Jo mēs to nedarām!” uzsvēra Bērziņš.

Arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija vēršanos pret restorānu ķēdi “Vairāk saules” uzskata par sliktu praksi no kontrolējošo institūciju puses.

“Pamatojoties uz Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) biedra SIA „Vēl Vairāk Saules” un jau medijos izskanējušo informāciju, 12. jūnijā, restorānos “Vairāk saules” ielauzās kriminālpolicija, nostādot visus darbiniekus pie sienas un paziņoja par kratīšanu. Šokējošs ir pasākuma mērogs – visi seši “Vairāk Saules” restorāni un ražošana, tika un joprojām ir slēgti, radot desmitiem tūkstošus eiro lielus zaudējumus,” norāda LVRA.

“Pagājušajā gadā Valsts ieņēmumu dienests (VID) restorānos “Vairāk saules” veica pārbaudes un atzina, ka restorāni darbojas, ievērojot visas likumdošanā noteiktās prasības. Tāpat restorāni “Vairāk saules” bija vieni no pirmajiem, kas ieviesa jaunajām prasībām atbilstošas kases sistēmas, kas izgājušas atbilstības institūciju un VID sertifikāciju, kā arī reģistrētas VID kases aparātu reģistrā,” norāda LVRA, piebilstot, ka šāda izrēķināšanās, pilnībā apturot saimniecisko darbību, pret uzņēmumu, kuram iepriekš nav bijušas ne mazākās indikācijas par krāpšanas gadījumiem, ir absolūti nepieņemama no kontrolējošo institūciju puses.

LVRA aicina atbildīgās institūcijas nekavējoties risināt izveidojušos situāciju, lai negrautu savu un Latvijas uzņēmējdarbības vides reputāciju!




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats