20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vidzemes tirgus – pamiris, ar cerību atdzimt
Vidzemes tirgus – pamiris, ar cerību atdzimt
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 23. maijs 2018, 15:27
Vidzemes tirgum Rīgā pašreizējo funkciju nemainīs – tas būs tirgus, bet vajadzēs attīstīt sabiedrisko funkciju, piemēram, rīkot tur dažādus pasākumus, iekārtot bērnu rotaļlaukumu. Pašlaik Vidzemes tirgus ir gandrīz izbeidzies – tirgotāju ir maz, pēc ugunsgrēka vēsturiskais gaļas paviljons ir slēgts jau desmit gadu, bet kādreizējais piena paviljons ir kļuvis par «uniseksu» – tur pārdod visu, arī gaļu.


Tiks nojauktas vairākas būves, arī ļoti savdabīgā veidā uzbūvētas, piemēram, automazgātava. Pēc tam varēs veidot tirgus attīstības koncepciju. Tā jāizstrādā a/s Rīgas Centrāltirgus (RCT).

Ir izstrādāts Rīgas domes lēmuma projekts par Vidzemes tirgus ēku un pieguļošās teritorijas ieguldīšanu RCT pamatkapitālā. Tā kā ir jādemontē vairākas būves, RCT tiks pieprasīts grafiks, kādā veiks demontāžu. Vairākus īpašumus nācās iegādāties, lai tos varētu nojaukt. Piemēram, automazgātava nopirkta par 39 000 eiro, cita ēka - par 48 000 eiro, bet citas izejas nebija, saka Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Lai Vidzemes tirgus varētu kļūt par «normālu» tirgu, visticamāk, nāksies piesaistīt investoru. Lai to darītu, vispirms RCT pamatkapitālā vajag iekļaut Vidzemes tirgus teritoriju. Tā netiek dalīta, vēsturiski Vidzemes tirgum ir nedalāms zemesgabals un tāds arī paliek. Tāpēc nevarēja (un pašreizējā situācijā to nemaz nevajag darīt) atdalīt zemesgabalu, uz kura uzceltas citam īpašniekam piederošas ēkas.

RCT uzsācis Vidzemes tirgus pārņemšanu pirms aptuveni desmit gadiem. RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks informēja, ka kopš 2010. gada RCT Vidzemes tirgū sāk atgūt īpašumus, kas pieder citiem īpašniekiem, un tos atpirka. Pēdējās no citu īpašnieku būvēm iegādātas pērn un pilnībā pārņemtas tikai šā gada aprīlī. Vairākas būves tiks nojauktas, jo nav nepieciešamas vai arī tās nevar legalizēt. Viena no tādām būvēm ir privātpersonas uzbūvēta automazgātava - īpašums nav ierakstīts zemesgrāmatā un nav zemes nomas līguma, tāpēc legalizēt nevar. Plānots, ka dokumentus īpašumu pārņemšanai plānots sakārtot līdz jūlija sākumam.

Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsole pierādīja, ka potenciālos investorus interesē iegādāties īpašumu, nevis to nomāt. Tāpēc pašvaldība tagad varēs piedāvāt arī Vidzemes tirgu ilgtermiņa nomā, lai potenciālais investors būtu ieinteresēts ieguldīt līdzekļus tirgus attīstībā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats