19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lembergs atbalsta OIK likvidāciju
Lembergs atbalsta OIK likvidāciju
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 9. marts 2018, 16:10
Ventspils mērs Aivars Lembergs atbalsta ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) šonedēļ izteikto ieceri par obligātas iepirkuma komponentes (OIK) likvidāciju, par kuru Lembergs runājis jau iepriekš.


“OIK ir jālikvidē. Neapšaubāmi. Iedzīvotājiem un komersantiem OIK nav jāmaksā! Ja valsts grib kādam maksāt, tad lai maksā no valsts budžeta,” šodien preses konferencē sacīja Lembergs.

Pēc Ventspils mēra sacītā, OIK likvidācija samazinātu elektrības rēķinus par teju 30%.

“Tā ir pirmā prātīgā doma no “Vienotības” vadītāja,” runājot par Ašeradena priekšlikumu, sacīja Lembergs, norādot, ka to visu iespējams īstenot gada laikā un jau 2019. gadā pieņemt likumu par OIK atcelšanu.

Kā zināms, Saeima ceturtdien, 8. martā, neatbalstīja ekonomikas ministra Arvila Ašeradena atbrīvošanu no amata saistībā ar krāpniecības gadījumiem OIK sistēmā un lielajiem elektrības rēķiniem šī gada sākumā.

Uzrunājot parlamentu, Ašeradens uzsvēra, ka šobrīd ar pilnību atbildību vērtē OIK ieviešanas vēsturi kā fundamentālu, nacionālu makroekonomisku kļūdu.

“Nav tā, ka Latvija būtu unikāla valsts, kura vienīgā Eiropas Savienības telpā būtu sev izvirzījusi ambiciozus mērķus enerģētiskajā neatkarībā un videi draudzīgas enerģijas ražošanā. Tādu valstu ir daudz, taču Latvija ir viena no tām retajām valstīm, kura cēlu mērķu vārdā – enerģētiskā neatkarība un zaļās enerģijas vairošana, neizvērtējot savas reālās iespējas un nemācoties no citu valstu labajiem piemēriem, ar apskaužamu tuvredzību ir iekritusi vieglas peļņas tīkotāju un vienkāršotu normatīvu risinājumu lamatās,” norādīja Ašeradens.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats