28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lūdz uzsākt kriminālvajāšanu par vairāk kā 1 milj. eiro lielu zaudējumu nodarīšanu valsts budžetam
Lūdz uzsākt kriminālvajāšanu par vairāk kā 1 milj. eiro lielu zaudējumu nodarīšanu valsts budžetam
9. februāris 2018, 10:22
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai š.g. janvārī nosūtīja kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret trīs personām, kuru noziedzīgo darbību rezultātā valsts budžetam nodarīti zaudējumi vairāk kā 1 milj. eiro apmērā.


Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, kā arī sadarbojoties ar Igaunijas tiesībaizsardzības iestādēm, tika noskaidrots, ka personas, pret kurām lūgts uzsākt kriminālvajāšanu, organizēja fiktīvu darījumu ķēdes, radot priekšstatu, ka darījumi izmantoti saimnieciskās darbības nodrošināšanai, proti, cementa iegādei.

Noziedzīgo darbību īstenošanai tika izmantoti Latvijā reģistrēti uzņēmumi, kas it kā nodrošināja cementa iegādi uzņēmumam Latvijā. Patiesībā, saimnieciskās darbības nodrošināšana, cementa iegāde tika veikta no sadarbības partnera Igaunijā. Rezultātā, minētais reāli strādājošais uzņēmums VID apzināti iesniedza nepatiesas ziņas par veiktajiem darījumiem un uzrādīja fiktīvus darījumus un grāmatvedības dokumentus.

Noziedzīgo darbību rezultātā, uzņēmums samazināja valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmēru un nelikumīgi ieguva tiesības veikt PVN priekšnodokļa atskaitīšanu par faktiski nenotikušiem darījumiem, tādejādi radot zaudējumus valsts budžetam 1 035 518,88 eiro apmērā.

Kriminālprocess uzsākts VID Finanšu policijas pārvaldē 2017.gadā pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats