28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LTRK neatbalstīs ieceri par jaunām subsīdijām elektrības ražošanai
LTRK neatbalstīs ieceri par jaunām subsīdijām elektrības ražošanai
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 1. decembris 2017, 10:59
Latvijas uzņēmējiem patlaban par elektrību jāmaksā 15-20% vairāk nekā Igaunijā un Lietuvā. Ņemot vērā šīs izmaksas domāt par “obligātā iepirkuma komponenti (OIK) 2” ir pilnīgs neprāts.



Šādu viedokli piektdien intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš pauda, ka LTRK neatbalstīs ieceri par jaunām subsīdijām elektrības ražošanai.

“Ņemot vērā, ka mūsu uzņēmēji maksā par elektrību maksā vairāk nekā mūsu kaimiņvalstis, un krīt ārā no tās konkurences, šodien domāt par kādu jaunu OIK 2 ir pilnīgs neprāts,” pauda LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņaprāt, Latvijā tā vietā būtu nepieciešams meklēt veidus, kā samazināt elektrības rēķinus, lai elektrības cenas būtu konkurētspējīgas ar pārējām Baltijas valstīm.

Kā ziņots, žurnāls “Ir” vēstījis, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa paspārnē top plāni jaunām subsīdijām elektrības ražošanai jeb likumprojekts “obligātā iepirkuma komponente (OIK) 2”, kas paredz pēc 2020.gada nodrošinot “zaļās enerģijas” ražotājiem vēl dāsnāku atbalstu nekā līdz šim.

Likumprojektā paredzētas subsīdijas, kuras, tāpat kā obligātā iepirkuma komponente (OIK), tiktu iestrādātas elektrības tarifā. Tām noteikts maksimālais apmērs — 35 eiro par megavatstundu (MWh jeb tūkstotis kilovatstundu).

Jaunais likumprojekts paredz, ka 2030.gadā izmaksājamais atbalsts virs tirgus cenas varētu sasniegt 45 miljonus eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats