20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jaunā Veselības inspekcijas vadītāja gatava uzlabot esošo sistēmu
Jaunā Veselības inspekcijas vadītāja gatava uzlabot esošo sistēmu
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 22. novembris 2017, 14:56
Veselības inspekcijas jaunajai vadītājai Indrai Dreikai ambīcijas ir lielas. Lai gan organizācija viņas pakļautībā ir vien divas nedēļas, viņa jau secinājusi, ka galvenokārt jānodrošina iespēja veikt pamatfunkcijas un darbs jāpadara efektīvāks.


LNT raidījumā “900 sekundes” Dreika atklāj, ka problēma ir liela, jo šobrīd laikus netiek veiktas ekspertīzes, tāpat trūkst pietiekama kontrole un uzraudzība, tādējādi iedzīvotāji nesaņem pakalpojumu tādā kvalitātē, kādā vajadzētu.

Šobrīd darbi ejot uz priekšu, atzīst Dreika, piebilstot, pēdējo pusotru nedēļu tiek strādāts pie tā, lai katram ārstam būtu jurists un ārsta palīgs, lai ārsts netērētu laiku administratīvu lietu kārtošanai lietām.

„Šobrīd tiek veidotas ārstu atbalsta grupas, izmantojot esošos resursus,” sacīja inspekcijas vadītāja.

Tāpat viņas plāns ir padarīt iestādi efektīvāku, un nevis samazinot ierēdņu skaitu, bet liekot akcentu uz efektivitāti.

„No malas skatoties Veselības inspekcijas uzdevumi bijuši kontrolēt, sodīt ārstniecības iestādes un atgūt līdzekļus, bet tas jāmaina. Ne tik daudz ar sodošām un kontrolējošām, bet preventīvām un analītiskām metodēm,” pauda Dreika.

Kā ziņots iepriekš, ņemot vērā, ka iepriekšējā Veselības inspekcijas vadītāja Aija Mežsarga un viņas vietniece Iveta Šica pēc Veselības ministrijas plāniem bija spiestas pamest amatus, viņas vietā no 1.novembra strādā Indra Dreika, kurai ir ilggadēja pieredze vadošos amatos dažādās valsts un pašvaldību iestādēs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats