28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Dalībai nodokļu atbalsta pasākumā saņemts 5 481 iesniegums
Dalībai nodokļu atbalsta pasākumā saņemts 5 481 iesniegums
Autors: BNA / 13. novembris 2017, 14:14
Kopš sākusies pieteikšanās nodokļu atbalsta pasākumam, VID saņemts 5 481 pieteikums. Uz šī gada 9.novembri pieņemti 3 655 lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo summu 34 952 760,58 eiro.


Kopš sākusies pieteikšanās nodokļu atbalsta pasākumam, VID saņemts 5 481 pieteikums. Uz šī gada 9.novembri pieņemti 3 655 lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo summu 34 952 760,58 eiro.

Nodokļu atbalsta pasākumam šobrīd pieteikušās 2 544 fiziskās un 2 937 juridiskās personas. Lēmums piemērot nodokļu atbalsta pasākumu ir pieņemts 1 728 fiziskām personām par kopējo summu 4 212 050,87 eiro un 1 927 juridiskajām personām par kopējo summu – 30 740 709,71 eiro. Kopējā summā ietilpst gan pamatparāds, gan nokavējuma un soda nauda.

Atgādinām, ka ikviens, kam izveidojies nodokļu parāds, līdz 2018. gada 2. janvārim var Valsts ieņēmumu dienestā pieteikties nodokļu atbalsta pasākumam. Tā ievaros, samaksājot nodokļu pamatparādu, tiek dzēstas nokavējuma un soda naudas. Atbalsta pasākumam var pieteikties gan privātpersonas, gan komersanti, aizpildot īpaši tam paredzētu iesniegumu. Nodokļu atbalsta pasākums attiecas uz visiem nodokļu veidiem, izņemot nekustamā īpašuma nodokli un solidaritātes nodokli, neatkarīgi no tā, par cik senu laika posmu nodokļu parāds izveidojies.

Juridiskās personas iesniegumu var aizpildīt un nosūtīt VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (sadaļā “Dokumenti – Sagatavot dokumentu “No veidlapas”- Citi – “Iesniegums par pieteikšanos atbalstam nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanai”), savukārt fiziskās personas iesniegumu var iesniegt arī: personīgi vēršoties jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā; izmantojot drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi vid@vid.gov.lv; sūtot pa pastu uz adresi: Valsts ieņēmumu dienestam, Talejas ielā 1, Rīgā, LV-1978.

Nodokļu maksātāji, kuri vēlas noskaidrot nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmēru uz pieteikuma iesniegšanas dienu, to var precizēt VID EDS. Fiziskās personas, kuras nav EDS lietotāji, informāciju par savu nodokļu pamatparāda apmēru var iegūt, sazinoties ar VID speciālistu, kurš norādīts VID nosūtītajā vēstulē.

Atbalsta pamatparādu var sadalīt vienādās daļās, un tas ir maksājams reizi mēnesī. Samaksas termiņš var tikt pagarināts līdz 24 mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz 2019.gada 31.decembrim.

Lēmumu par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu vai atteikumu to piemērot, VID pieņems 21 dienas laikā no pieteikuma saņemšanas dienas. Minēto lēmumu VID nodokļu maksātājam nosūtīs, izmantojot VID EDS. Tiem, kas nav EDS lietotāji, lēmums tiks nosūtīts vēstulē uz deklarēto vai norādīto dzīves vietas adresi.

VID 21 dienas laikā no dienas, kad atbalsta pamatparāds samaksāts pilnā apmērā, pieņem lēmumu par nokavējuma naudas un soda naudas dzēšanu, ja tāda ir aprēķināta, attiecībā uz atbalsta pamatparādu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats