20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » PVD publiskos produktu zīmolus, kuriem konstatēs neatbilstības
PVD publiskos produktu zīmolus, kuriem konstatēs neatbilstības
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. oktobris 2017, 11:18
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) septembrī sāka pārbaudīt Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto pārtikas produktu sastāvu, lai noteiktu, vai šo produktu kvalitāte ir identiska Rietumeiropā tirgotajiem produktiem. Dienests pavēstījis, ka publiskos tikai tos pārbaudītos importētos saldumu un piena produktu zīmolus, kuriem atklās neatbilstības ar Rietumeiropā tirgotajiem produktiem.


Vispirms PVD plāno salīdzināt produktu marķējumu, jo ražotāji jau norāda atšķirības marķējumos, un produktos var atšķirties saldinātāji, eļļas, citas sastāvdaļas. Pēcāk sadarbībā ar institūtu BIOR dienests izvēlēsies konkrētus parametrus laboratorijas kontrolei, ko var pārbaudīt Latvijā – tie var būt tauki, saldinātāji, piedevas, jogurtā augļu īpatsvars.

Pašlaik PVD turpina ņemt importa saldumu un piena produktu paraugus un analizēt marķējumu. Dienests paziņojis, ka publiskos tos zīmolus, kuru produktiem tiks konstatētas neatbilstības.

Jau ziņots, ka PVD septembra otrajā pusē sāka pārbaudīt Latvijā tirgoto ārvalstīs ražoto saldumu, piena produktu un, iespējams, kafijas atbilstību analoģiskiem Rietumeiropā tirgotajiem produktiem.

Jau ziņots, ka pārtikas produktu sastāva atbilstība analoģiskām citās valstīs tirgotām pārtikas precēm nepieciešama, lai pārbaudītu Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera 13. septembrī sacīto, ka dažās Eiropas daļās cilvēkiem tiek pārdoti zemākas kvalitātes pārtikas produkti, nekā citās valstīs, lai gan iepakojums un zīmols ir identiski.

“Nav pieņemami, ja viena zīmola produkti dažādās Eiropas Savienības valstīs tiek tirgoti atšķirīgā kvalitātē. Ja Eiropas Komisijas prezidenta teiktais par zemākas kvalitātes pārtikas pārdošanu atsevišķās Eiropas Savienības valstīs, tajā skaitā arī Latvijā, atbilst patiesībai, tad es rosināšu izmaiņas Eiropas Savienības normatīvajos dokumentos, kas aizliegtu pārtikas ražošanas uzņēmumiem ražot viena zīmola pārtikas produktus ar atšķirīgu sastāvu. Latvijas iedzīvotājiem ir tiesības zināt, kuri ārvalstu pārtikas ražošanas uzņēmumi piekopj negodīgu komercpraksi,” iepriekš pauda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats