23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VID: Puse no apsardzes darbiniekiem saņem minimālo vai pat vēl mazāku algu
VID: Puse no apsardzes darbiniekiem saņem minimālo vai pat vēl mazāku algu
Autors: BNA / 22. septembris 2017, 17:11
Šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā informēja, ka šobrīd ir tāda situācija, ka aptuveni 50% darba devēju apsardzes jomā maksā algas, kas ir vienāda vai mazāka par minimālo algu.


„Šis ir ļoti augsts rādītājs, jo pastāv aplokšņu algu risks. Nozarē ir arī cita satraucoša tendence – tiekot veidotas apakšuzņēmēju ķēdes, un dažkārt darbinieks ar galvenā uzņēmuma logo uz formastērpa pat nezinot, kas tieši ir viņa darba devējs,” sacīja Pelēkā.

Viņa atkārtoja, ka VID viens no galvenajiem uzdevumiem ir cīņa ar aplokšņu algām, tāpēc regulāri tiekot veiktas preventīvas darbības, auditi. Pēc auditos uzrēķinātas summas ir aptuveni 12 miljoni eiro.

„Pērn neiekasētie nodokļi no apsardzes komersantiem ir aptuveni 14 miljonu eiro apmērā. Savukārt vēl 5 miljoni eiro ir kopējais licencēto apsardzes komersantu parāds. 32% darbinieku saņem darba atalgojumu, kuras apmērs ir zem minimālās algas,” komisijas sēdē skaidroja drošības nozares kompāniju asociācijas pārstāvis Jānis Ābele.

Kā risinājumu apsardzes jomā Ābele iesaka noteikt minimālo atalgojumu visā nozarē, tāpat esot nepieciešams pilnveidot publisko iepirkumu regulējumu, kā arī darba grupā strādāt pie jauna Apsardzes darbības likuma.

Komisijas sēdes noslēgumā Drošības nozares kompāniju asociācija un Latvijas Drošības biznesa asociācija parakstīja nodomu protokolu, apņemoties virzīties un sadarboties, lai noslēgtu ģenerālvienošanos par minimālo algu līmeni nozarē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats