20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » EK ļauj Nordea un DNB apvienoties, lai izveidotu jaunu banku
EK ļauj Nordea un DNB apvienoties, lai izveidotu jaunu banku
Autors: NRA.lv / 15. septembris 2017, 15:54
Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Nordea un DNB darbības apvienošanu Baltijas valstīs. Plānots, ka darījums tiks noslēgts 2017. gada 4. ceturksnī. Pēc darījuma veiksmīgas noslēgšanas Baltijas valstīs tiks izveidota jauna banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs – Luminor.


Eiropas Komisija bez nosacījumiem ir apstiprinājusi Nordea Bank AB un DNB Bank ASA kopuzņēmuma izveidi Baltijas valstīs. Komisija izvērtējusi apvienošanās iespējamo konkurences ietekmi uz vairākiem privātpersonu un uzņēmumu banku tirgiem trijās Baltijas valstīs un secināja, ka apvienošanās neradīs bažas par konkurenci.

Šis pozitīvais Komisijas lēmums ir vēl viens svarīgs solis Luminor izveidei Baltijā. Plānots, ka darījums tiks noslēgts 2017. gada 4. ceturksnī. Abas bankas, Nordea un DNB, līdz darījuma slēgšanai turpinās savu darbību Baltijas valstīs kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Darījums neietekmēs klientu apkalpošanu - tā noritēs, kā ierasts. Klientu konti tiks saglabāti un maksājumu apstrāde tiks organizēta abās esošajās banku sistēmās atsevišķi, līdz klienti tiks pārvirzīti uz jaunizveidoto kopējo bankas sistēmu katrā no Baltijas valstīm

Pašreizējo Nordea un DNB banku klienti saņems savlaicīgu informāciju un papildu precizējumus pirms biznesa nodošanas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats