20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Premjers: Investoru piesaiste airBaltic būs lielais eksāmens Gausa darbam
Premjers: Investoru piesaiste airBaltic būs lielais eksāmens Gausa darbam
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 12. septembris 2017, 16:29
Komentējot nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” valdes priekšsēdētāja Martina Gausa vairāk nekā miljona eiro atalgojumu gadā un tikai trīs līdz četru darbadienu strādāšanu nedēļā, premjers Māris Kučinskis (ZZS) norādīja, ka lielais pārbaudījums Gausa darbam ir investoru piesaiste.


LTV raidījuma “De facto” vairāku mēnešu garumā nofilmētais ļāvis secināt, ka vislabāk atalgotā valsts amatpersona Martins Gauss bieži vien strādā tikai trīs līdz četras pilnas darba dienas nedēļā.

Māris Kučinskis norāda, ka ne vienmēr veiksmīgs vadītāja darbs ir tad, ja priekšnieks visas darbadienas nosēž birojā.

“Investoru piesaiste “airBaltic” būs lielais eksāmens Gausa darbam,” uzsvēra premjers, norādot, ka “airBaltic” ir svarīgs uzņēmums Latvijas tautsaimniecībā, jo pievilina investorus.

Kā iepriekš atzinis satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), līdz šim esot uzrunāti jau vairāk kā 40 potenciālie investori no visas pasaules, un ieguldītāju piesaisti plānots noslēgt līdz šī gada beigām.

Nemainīgs paliek fakts, ka valsts joprojām vēlas saglabāt vairāk nekā 50% plus vienu akciju kompānijā, tostarp joprojām investora piesaitē ir spēkā uzstādījums par maršrutu tīkla nesamazināšanu un lidostas “Rīga” saglabāšanu kā bāzes lidostu.

Iemesls investoru piesaistei ir nodrošināt lidmašīnu flotes nomaiņas finansējumu, kā arī turpināt uzlabot lidsabiedrības kapitāla struktūru. Lai gan “airBaltic” biznesa plānā “Horizon 2021” ir iekļauta papildu kapitāla piesaiste 50 miljonu eiro apmērā, uzņēmums informē, ka investīcijas no valsts prasīt negrasās.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij piederēja aptuveni 80% “airBaltic” akciju, bet investoram “Aircraft Leasing 1”, kura valdes priekšsēdētājs bija Montāgs-Girmess, piederēja 20% akciju. Savukārt “Aircraft Leasing 1” īpašnieks bija Īrijā reģistrēta kompānija “IALH LIMITED”. Savukārt šogad aprīlī par “airBaltic” pastarpinātu mazākuma akcionāru kļuva Dānijas uzņēmējs Larss Tūsens, kurš no Montāga-Girmesa pārņēma “Aircraft Leasing 1”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats