23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jauno Stradiņu otrā kārta izmaksās ap 91 miljonu eiro
Jauno Stradiņu otrā kārta izmaksās ap 91 miljonu eiro
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 7. septembris 2017, 15:32
P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca noslēgusi līgumu ar uzņēmumu Sestais stils par jaunā jeb A korpusa otrās kārtas būvprojekta izstrādi un būvdarbu autoruzraudzību.


Saskaņā ar līgumu šie darbi slimnīcai izmaksās gandrīz 2,6 miljonus eiro. Otrās kārtas būvniecības izmaksas precīzi nav zināmas, taču saskaņā ar plānoto tās varētu būt ap 91 miljonu eiro.

Slimnīca plāno veikt jaunā korpusa otrās kārtas būvniecību aptuveni 37 000 kvadrātmetru platībā. Jaunā korpusa otrās kārtas ēkai jāatbilst modernas, daudzfunkcionālas universitātes līmeņa slimnīcas prasībām, kas ir ilglaicīga, ērta personālam un pacientiem, energoefektīva un Latvijas apstākļiem ekonomiski saprātīgi uzbūvējama un apkalpojama, slimnīcas ieceres klāsta Stradiņa slimnīcas speciāliste Lāsma Sīle. Noslēgtā līguma ar uzņēmumu Sestais stils rezultātā slimnīca kā pasūtītājs iegūs pilna apjoma būvprojektu un tā detalizāciju. Līgumā noteiktais projektēšanas uzdevums ietver tādu darbu izpildi kā telpu programmas un tehnisko specifikāciju koriģēšanu, būvprojekta principiālo risinājumu izstrādi, būvprojekta izstrādi un saskaņošanu valsts un pašvaldību institūcijās, būvprojekta detalizāciju, interjera projekta izstrādāšanu, būvdarbu iepirkuma dokumentācijas (tehniskā specifikācija, darbu apjomu saraksti) sagatavošanu.

Līgumā noteikts, ka projektēšanas darbi tiek izpildīti divdesmit mēnešu laikā no līguma spēkā stāšanās dienas. Saskaņā ar līgumu slimnīca saņems būvprojektu gada laikā pēc līguma stāšanās spēkā, bet četrpadsmit kalendāro mēnešu laikā - saskaņotu un izstrādātu būvdarbu iepirkuma dokumentāciju. Autoruzraudzības termiņš līgumā ir noteikts visu būvniecības laiku līdz būves pieņemšanai ekspluatācijā un pilnīgai būvdarbu pabeigšanai. Atbilstoši iepirkumā iesniegtajam finanšu piedāvājumam noteiktā līgumcena ir 2,58 miljoni eiro bez PVN.

Jaunā A korpusa pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā šāgada martā un pacientiem atklāta jūnijā. Jaunajās telpās atrodas poliklīnika, pacientu plānveida uzņemšana, laboratorisko analīžu nodošanas kabinets, apvienotā laboratorija, sterilizācija, internās medicīnas dienas stacionārs, nefroloģijas, endokrinoloģijas un reimatoloģijas, otorinolaringoloģijas, uroloģijas, gastroenteroloģijas nodaļas, kā arī endoskopijas un diagnostiskā radioloģija. Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums bija 87,4 miljoni eiro.

Savukārt slimnīcas A korpusa otrajā kārtā līdz 2023. gadam plānots izbūvēt telpas citām slimnīcas struktūrvienībām - Neatliekamās medicīnas centram, operāciju blokam, dzemdību nodaļai, jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai, hemodialīzei, pataloģijas centram, reanimācijai, intensīvai terapijai un citām nodaļām. Pašlaik precīzi pateikt, cik izmaksās A korpusa otrās kārtas celtniecība un aprīkošana, vēl nevar, jo to lielākoties noteiks iepirkums, taču L. Sīle norāda, ka slimnīca plāno pretendēt uz Eiropas Savienības finansējumu slimnīcas jaunā korpusa būvniecības turpināšanai. «Paredzēts, ka projekta laikā līdz 2023. gada pirmajam ceturksnim tiks veikta ēkas būvprojekta izstrāde un ekspertīze, būvniecība, tās autoruzraudzība un būvuzraudzība, kā arī telpu aprīkošana ar mēbelēm un informācijas un medicīnas tehnoloģijām, kopsummā par 91 068 678 eiro,» stāsta L. Sīle.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats