19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VID vadītāja: Nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā portālā ss.lv – 50 miljoni eiro
VID vadītāja: Nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā portālā ss.lv – 50 miljoni eiro
Autors: BNA / 14. augusts 2017, 12:06
Saskaņā ar Valsts ieņēmuma dienests (VID) ekspertu aprēķiniem, neiekasēto nodokļu apmērs no automašīnu tirdzniecības portālā “ss.lv” izvietotajiem sludinājumiem varētu būt 50 miljoni eiro.

Kā intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja VID vadītāja Ilze Cīrule, nenomaksāto nodokļu apmērs automašīnu tirdzniecībā sludinājumu portālā varētu būt līdz 50 miljoniem eiro.

Viņa atzina, ka strīds ar sludinājuma portālu esot sācies jau 2016.gada sākumā, tomēr līdz protokolu izrakstīšanai tas nonācis vien šogad martā. VID esot mēģinājis runāt ar uzņēmumu un rast vienošanos, taču kompromisu neesot izdevies atrast.

“Mēs esam centušies maksimāli ievērot principu “konsultē vispirms”. Mēs esam mēģinājuši runāt, mēs esam mēģinājuši rast vienošanos, bet saprotot, ka diemžēl nav iespējams atrast kompromisu, mēs esam ķērušies pie šī galējā līdzekļa,” skaidroja Cīrule.

Viņa pauda cerību, ka strīds starp VID un “ss.lv” pievērsīs sabiedrības uzmanību tam, vai maksāt nodokļus ir labi vai slikti. Tostarp VID ģenerāldirektore uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai sabiedrība apzinātos, ja visi maksās nodokļus, būs daudz vieglāk rast finansējumu gan veselības aprūpei, gan arī citām vajadzībām.

Kā zināms, Valsts ieņēmumu dienests nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla “ss.lv” darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem.

Interneta biznesa sfēras pārstāvji ir pārliecināti, ka VID metodes ir galējas un tās aizbaidīs tos interneta uzņēmējus, kas Latvijā vēl strādā.

Neuzticību VID lēmumam izteikuši arī politiķi. Kā norāda partijas “Latvijas Attīstībai” vadītājs Juris Pūce, ir nopietnas šaubas, vai VID ir ievērojis labas pārvaldības un samērīguma principus lēmuma pieņemšanā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats