20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lidl izkonkurēs mazos veikalus laukos
Lidl izkonkurēs mazos veikalus laukos
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 11. augusts 2017, 10:27
Jūlija beigās Latviju pāršalca ziņa par Vācijas zemo cenu veikalu ķēdes “Lidl” iespējamo ienākšanu Latvijā. Kā prognozē Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe, “Lidl”, visticamāk, izkonkurēs mazos lauku veikaliņus.


Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Gulbe norādīja, ka Vācijas zemo cenu mazumtirdzniecības veikalu tīkla “Lidl” iespējamā ienākšana Latvijā var apdraudēt cita veikalu tīkla “Supernetto” pozīcijas, jo ir tam tiešs konkurents. Pēc viņas sacītā mazie veikali zaudēs konkurences cīņā un aizvērsies.

“”Lidl” nebūs konkurents tādiem veikaliem kā “Sky” vai “Stockman”, jo tajā nebūs bioloģisku produktu, ar rokām veidotu cepumu un neparastas produkcijas. “Lidl” konkurents būs zemo cenu veikals “Superneto”,” prognozēja Gulbe.

Viņa norādīja, ka līdz ar Vācijas zemo cenu veikalu ķēdes ienākšanu Latvijā mainīsies veikalu tīklu un preču piegādātāju attiecības, jo būs vēl viens jauns sarunu partneris. Arī pircējam var būt lielāka preču izvēle, tiesa, ne visās produktu grupās.

“Tie produkti, kas nav svaigi – tur izvēle nepieaugs un nemainīsies,” sacīja Gulbe.

Eksperte gan nepiekrīt apgalvojumam, ka “Lidl” radīs jaunas darba vietas. Tas izkonkurēs ģimenes veikaliņus laukos, un darba vietu skaita ziņā nekas nemainīsies.

Jau ziņots, ka viens no “Lidl” veikaliem tiek plānots Purvciemā. Pati kompānija gan līdz šim nav oficiāli paziņojis par ienākšanu Latvijas tirgū. Kā zināms veikalu tīkls patlaban darbojas Lietuvā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats