24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Naftas produktu vietā konteinerkravas
Naftas produktu vietā konteinerkravas
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 13. jūlijs 2017, 17:41
Rīgas brīvostā šā gada pirmajā pusē pārkrauti 17,5 miljoni tonnu dažādu kravu un apkalpoti 364,2 tūkstoši pasažieru.


Rīgas brīvosta ir lielākā osta Latvijā. Salīdzinājumam var norādīt, ka Ventspilī tajā pašā laikā pārkrauti 12,4 miljoni tonnu kravu un apkalpoti 72 tūkstoši pasažieru.

Savu līdera vietu Rīgas osta noturējusi par spīti kravu apjoma samazinājumam, ko izraisījis naftas produktu iztrūkums attiecībā pret pagājušā gada pirmo pusi par 1,5 miljoniem tonnu jeb 32%. Visu pārējo apjoma ziņā būtisko kravu daudzums Rīgā pieaudzis. Tajā skaitā beramkravām gandrīz pusmiljona tonnu pieaugums un 10,83 miljoni tonnu kopā, ģenerālkravām pieaugums par nepilniem 0,3 miljoniem tonnu un 3,4 miljoni tonnu kopā u.tml.

Īpaši atzīmējams 2017. gada pirmajā pusē sasniegtais konteinerkravu rekords. Šajā laikā caur Rīgas ostu nosūtīti 2,2 miljoni tonnu konteinerkravu jeb 208,1 tūkst. TEU vienību. Attiecībā pret pagājušā gada pirmo pusi to daudzums audzis par 14%. Par to jāpateicas visiem trijiem konteineru pārkraušanas uzņēmumiem Baltic Container terminal, Rīgas Universālais termināls un Rīgas centrālais termināls.

Pasažieru apkalpošanā pieaugumu izsaka pat +45,7% pret pagājušo gadu. 90% no visiem pasažieriem devis Tallink līnijā Rīga-Stokholma. Tajā kuģojuši 329,4 tūkstoši pasažieru un fiksēts pieaugums par 40,5%. Kruīzu segmentā pilsētu apmeklējušo tūristu skaits vairāk nekā dubultojies no 15,5 līdz 34,8 tūkstošiem, bet šeit mazāks bāzes skaitlis. Šogad Rīgā jau piecas reizes tika uzņemts arī līdz šim izmēra ziņā lielākais kruīza kuģis Celebrity Silhoutte 315 metru garumā un 36,9 metru platumā. Kopumā Rīgu šogad apmeklējuši kruīza kuģu pasažieri no 98 valstīm, visbiežāk no ASV, Vācijas un Lielbritānijas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats