29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » DHL un "Latvijas dzelzceļš" apvieno spēkus tirdzniecības veicināšanai starp Baltijas valstīm un Ķīnu
DHL un "Latvijas dzelzceļš" apvieno spēkus tirdzniecības veicināšanai starp Baltijas valstīm un Ķīnu
Autors: NRA.LV / BNA.LV / 28. jūnijs 2017, 15:53
Baltijas valstu un Ziemeļvalstu eksportētāji var rēķināties ar ātrākiem, lētākiem un daudz uzticamākiem loģistikas savienojumiem ar Ķīnas plašo eksporta tirgu, ko nodrošinās jaunas vienošanās parakstīšana starp VAS „Latvijas dzelzceļš” (LDz) un vadošo gaisa, jūras un ceļu kravu pārvadājumu pakalpojumu sniedzēju „DHL Global Forwarding”.


Starp abiem uzņēmumiem šodien parakstītais saprašanās un sadarbības memorands paredz, ka abas organizācijas koncentrēsies uz multimodālu dzelzceļa savienojumu izveidošanu starp Ķīnu un Latviju, tai skaitā gan dibinot kravu pārvadājumu savienojumus, gan konsolidējot pakalpojumus, veidojot centru Rīgā. Memoranda ietvaros dibinātie jaunie savienojumi nodrošinās garantētus tranzīta laikus un vienkāršotas muitas un pārkraušanas procedūras ienākošām un izejošām kravām, kā arī atbalstīs elastīgākas pārvadāšanas iespējas, piemēram, nepilnu konteineru sastāvu pārvadāšanai.

„Līdz šim tikai neliels skaits Baltijas un Ziemeļvalstu uzņēmumu ir spējuši pilnībā izmantot iespaidīgās tirdzniecības iespējas, ko pašlaik piedāvā Ķīna un plašais Āzijas un Klusā okeāna reģions,” norāda „DHL Global Forwarding Greater China” izpilddirektors Stīvs Huans (Steve Huang). „Šo abu reģionu eksports laika posmā no 2011. līdz 2015. gadam vidēji veidoja tikai 0,7% no Ķīnas importētā apjoma, kaut gan Ķīnā patlaban novērojams strauji augošs pieprasījums pēc ārvalstu precēm, kas abos reģionos ir lieliskas — piemēram, augstas kvalitātes pārtikas produktiem, tekstila un farmācijas precēm.[1]"

“Paredzams, ka Latvijas un tās kaimiņvalstu ekonomika augs straujāk nekā pārējās Eiropas Savienības ekonomika,tādēļ šī reģiona uzņēmumiem, lai turpinātu paplašināšanos, nāksies lūkoties uz jauniem tirgiem, piemēram, Ķīnu. Veidojot ātrus, uzticamus loģistikas savienojumus starp Baltijas valstīm un Āzijas un Klusā okeāna reģioniem, ceram reģionālajiem uzņēmumiem nodrošināt stingru pamatu turpmākai izaugsmei.”

Memorands tiek parakstīts vienlaikus ar DHL uzsākto darbību tā jaunākajā Āzijas-Eiropas multimodālajā maršrutā, kas ar dzelzceļa starpniecību savieno Šeņžeņu un Minsku. DHL līdzīgas vienošanās ir arī ar nacionālajiem dzelzceļa pakalpojuma sniedzējiem Baltkrievijā, Čendu un citos nozīmīgākajos centros visā Ķīnas veidoto "Viena josla, viens ceļš" tirdzniecības ceļu garumā.

“DHL ir viens no pasaules vadošajiem uzņēmumiem, kas saskata iespējas, ko iniciatīva “Viena josta, viens ceļš” sniedz daudzām valstīm, tai skaitā Ziemeļvalstīm, ko apkalpos tieši Šeņžeņas-Minskas maršruts,” pauž LDz prezidents Edvīns Bērziņš. “Jaunā vienošanās Latvijas uzņēmumiem sniegs nepieciešamo elastību un pārliecību, lai spētu iesaistīties brīvākā tirdzniecībā Ķīnas un Āzijas valstu tirgos, kā arī nostiprinās Latviju kā stratēģisku vietu iniciatīvas „Viena josla, viens ceļš” maršrutā uz citām Eiropas valstīm — tas vēl spēcīgāk veicinās valsts rūpniecības un loģistikas nozares attīstību,” uzsver E.Bērziņš.

Memorands ietver arī nosacījumus par kravu pārvadājumiem, izmantojot jūras transportu un citu veidu transportu, starp Latviju, Skandināvijas valstīm un Apvienoto Karalisti, kā arī par kravu gaisa un autopārvadājumu savienojumiem starp lielākajām pilsētām visā kontinentālajā Eiropā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats