28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Tādi arhitektu biroji kā arhitekta G. Vīksnas birojs spēj apvienot emocijas un funkcionalitāti
Tādi arhitektu biroji kā arhitekta G. Vīksnas birojs spēj apvienot emocijas un funkcionalitāti
Autors: Publicitātes materiāls / 23. maijs 2017, 10:57
Bieži vien sabiedrībā arhitekta darbu izprot stereotipiski. Valda priekšstats, ka arhitekts zīmē mājas, un tā galvenais uzdevums ir rūpēties par ēku fasāžu dizainu. Patiesībā mākslas radīšana ir tikai maza daļa no arhitektu uzdevumiem – sarežģītākais ir rezultātu padarīt funkcionālu un lietotājam ērtu, tādēļ darbs ir izteikti analītisks. Ēkas funkcija ir tikpat svarīga, kā fasāžu risinājumi.


Mūsdienīga, askētiska arhitektūra ar paredzamu rezultātu 

Tādi arhitektu biroji kā arhitekta G.Vīksnas birojs pilda abas augstākminētās funkcijas – pasūtītāja ideju, vīziju un domas novirza un realizē ēkas vai iestādes būvniecībā. G. Vīksna savu ieguldījumu Latvijas kultūrā sniedz jau vairāk kā 30 gadus, atzīmējot, ka vienmēr būs kāds, kas procesu virza, kāds, kas nosaka tendences, un kāds, kas sekos šai attīstībai un tendencēm, interpretējot tās savā stilā, mēģinot pievienot savu raksturu un pārliecību. 

“Es visu mūžu esmu centies darīt lietas, cik labi vien spēju, būt, ja nu ne sekotāju pirmajās rindās, tad vismaz nebūt pēdējais, un tad nevar neielikt visu savu emociju gammu katrā savā darbā. Jo tālāk rit mans darba mūžs, jo vairāk mīlestības esmu iemācījies savos darbos ielikt,” par savu darbu saka arhitekts Gunārs Vīksna, viena no vecākajiem arhitektu birojiem Latvijā vadītājs. 

Funkcionalitātes un vizuālās valodas kopsakarības

Laba arhitektūra bieži ir pamatā ēkas komerciālai veiksmei, taču vizuālais risinājums negarantē ēkas ērtumu. Tāpēc Gundara Vīksnas arhitektu birojā ikvienai būvei ir: 
Racionāls telpu plānojums; 
Tā ir maksimāli funkcionāla; 
Lietderīgi izmantots katrs ēkas kvadrātmetrs. 

Nav māksla uzbūvēt skaistu ēku – māksla ir to ilgtermiņā padarīt ērtu un mājīgu. 

Dažādie arhitektu biroja pakalpojumi

Arhitektu biroja profesionāļi spēj atrast ikvienu risinājumu, un piedāvāto pakalpojumu spektrs ir plašs. Arhitektu birojs primāri veido sabiedriskās ēkas. Tā kā sabiedriskās ēkas paredzētas lielam cilvēku skaitam, to projektēšanā ļoti svarīgs ir ne tikai arhitektūras risinājums, bet jo vairāk to funkcionalitāte un droša ekspluatācija. Piemēram, savrupmāju un daudzdzīvokļu ēku būtiskākais kritērijs ir mājīgums un dzīves telpas komforts. Tikpat svarīga ir arī sava privātā telpa – dzīvoklis, dārzs vai zāliens. 

Savukārt, inženierbūvju un industriālo ēku projektēšanā nozīmīgs ir to racionāls plānojums, kas balstīts uz tajā paredzēto darbības tehnoloģisko procesu, ražošanas iekārtu izvietojumu, kā arī nepieciešamo komunikāciju pievadīšanu. Ēkas ir vienkāršas un maksimāli funkcionālas.

Interjera dizains un ainavu arhitektūra

Interjera dizains parasti ir balstīts uz vienotu un nesadrumstalotu dizaina konceptu, kas vijas cauri visai ēkai, visām telpām. Kopējam interjera tēlam ir jābūt saskaņā ar ēkas arhitektūru. Valda uzskats, ka interjera dizains ir tikai gaumīgs telpu noformējums. Patiesībā tam ir liela funkcionāla nozīme; līdzās telpu iekārtojumam, mēbeļu izvietojumam un dizainam, ir jāparedz virkne it kā pašsaprotamu, funkcionālu risinājumu – rozešu skaitu un novietojumu, arī logu žalūziju izvēli.

Ainavu arhitektu uzdevums ir izveidot ārtelpu. Tā nav tikai vienkāršota teritorijas labiekārtošana, bet kompleksa projektēšana, paredzot teritorijas funkcionālo risinājumu ar pārdomātu plānojumu, autostāvvietu, piebraucamo ceļu un gājēju celiņu izbūvēm un apstādījumiem, izvērtējot gan funkcionālos, gan telpiskos aspektus. 

Gundara Vīksnas arhitektu birojs – viens no uzticamākajiem arhitektu birojiem Latvijā

Arhitekta Gundara Vīksnas biroja klienti ir īpaši pateicīgi par projektu realizāciju termiņā un noteiktajā budžetā. Rezultāts ir ērta ēkas funkcija, kas paredzēta plašam vai šauram lietotāju skaitam un visiem atpazīstami ēkas skati. 

To apliecina:
25 gadu pieredze nozarē un nemitīga attīstība;
Vairāk kā 1000 realizētie projekti un apmierinātie klienti;
Ekonomiski un estētiski augstvērtīgi arhitektūras risinājumi. 

Tādi arhitektu biroji kā Gundara Vīksnas birojs skatās uz arhitektūru no divām pusēm. Viena ir pilnībā subjektīva – patīk, vai nepatīk. Savukārt, otra daļa ir objektīvā – funkcionālais risinājums. G. Vīksnas arhitektu biroja pievienotā vērtībā ir spēja apvienot abas šīs puses. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats