19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
“Polija ir mūsu stratēģiskais partneris Eiropā, it īpaši šī brīža ģeopolitiskās drošības situācijas kontekstā. Tas ir pamats mūsu nākotnes sadarbībai aizsardzībā, ekonomikā, politiskajā, tostarp parlamentārajā dialogā, un medijos,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla Varšavā, tiekoties ar Polijas Republikas Sejma maršali Elžbetu Viteku (Elżbieta Witek).
Lasīt tālāk
Atlikt ziņuSlēpt ziņu
Pagājušajā piektdienā notikušais pasākums - spāru svētki - iezīmēja būtisku pagrieziena punktu jaunajam noliktavu birojam Rīgā – Versum. Šis ir novatorisks, videi draudzīgs projekts, kas apvieno tirdzniecības, biroju platības un noliktavu telpas zem viena jumta.

Koncerns Stellantis, kura portfelī ir Citroën, Peugeot un vairāki citi slaveni auto nozares zīmoli, šī gada sākumā paziņoja par sadarbību ar mākoņdatošanas platformu nodrošinātāju Amazon. Sadarbības mērķis – padarīt ērtāku auto braucēju dzīvi.

Starptautiskās zivju migrācijas dienas ietvaros valsts zinātniskā institūta “BIOR” vadošie pētnieki kopā ar Zemkopības ministrijas amatpersonām dosies uz Salacas upi. Vizītes laikā aicināti piedalīties arī makšķernieki, vides aizsardzības aktīvisti un Limbažu novada speciālisti, lai diskutētu, kā saglabāt Baltijas lašu populāciju un migrāciju.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi septiņas reģionālās kultūras iestādes sagatavot pieteikumu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu saņemšanai, lai veicinātu profesionālās mākslas pieejamību dažādos Latvijas reģionos. No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) šim mērķim pieejami vairāk nekā 3,27 miljoni eiro.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada februārī gada griezumā preču eksporta vērtība faktiskajās cenās pieauga par 29,2%. Preču importa vērtība februārī gada griezumā pieauga par 42,6%. Tirdzniecības deficīts februārī sastādīja 8 procentus.

Lauksaimnieki Latvijā arvien plašāk izmanto sējumu un stādījumu un lauksaimniecības dzīvnieku apdrošināšanu kā risku vadības rīku, un 2021. gadā prēmijas par šo apdrošināšanas veidu ir sasniegušas 19,4 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotie dati. Sējumu apdrošināšanas prēmijas pērn ir sasniegušas 11,6 miljonus eiro, dzīvnieku apdrošināšanā – 7,5 miljonus eiro. Savukārt atlīdzībās lauksaimniekiem pērn izmaksāti 9,2 miljoni eiro.

Lauksaimniekus nepatīkami pārsteidza dažu Latvijas ekonomistu izteikumi par Ukrainas kara ietekmi uz lauksaimniecības nozari. Samērā savādi izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, ka piemēram graudkopības sektoram ir augšupeja. Dažu mēnešu cenu šķēres vispārināt uz gada ietekmi ir nepārdomāti.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis informāciju, ka uzņēmums “Fererro” ir atsaucis no tirdzniecības visus Beļģijas, Arlonas fabrikā laika posmā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim ražotos “Kinder” zīmola šokolādes izstrādājumus, tostarp tādus bērnu iemīļotus produktus kā “Kinder surprise” šokolādes olas ar rotaļlietām, jo pastāv risks, ka tie varētu būt piesārņoti ar salmonellas baktērijām

2022. gada 9. aprīlī, atzīmējot starptautisko dienu “Par tīru sportu”, tiešsaistē notiks 4. “Patiess sports” sporta treneru, skolotāju, sporta darbinieku un sportistu vecāku konference “Kopā. Zinoši. Motivēti”. Konferencē uzstāsies Diāna Dadzīte, paravieglatlēte, paralimpisko spēļu medaļniece, sporta ārste Liene Kozlovska, Gunta Vaičule, sportiste, LOK atlētu komisijas vadītāja, uztura treneris Mārtiņš Bīdiņš, psihiatrs – psihoterapeits Gints Polis, psiholoģe un mācību vadītāja Zane Veinberga u.c.

29.martā Ministru kabinets nolēma piešķirt finansējumu 664 336 eiro apmērā Iekšlietu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu piemaksas Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm. Piemaksas paredzētas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā par laika posmu no 2022. gada 1. februāra līdz 28.februārim.

Valdība otrdien, 29. martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos noteikumus par traktortehnikas un tās piekabju valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem, nosakot jaunas prasības apgaismes un bremžu iekārtām, lai uzlaboti satiksmes drošību uz autoceļiem.

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” Ķengaragā, Prūšu ielā 1E, attīstīs jaunu dzīvojamo māju projektu “Blūmendāles mājas”, kas sastāvēs no četrām piecu stāvu dzīvojamām ēkām ar 232 komfortabliem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem. Ēku būvniecību paredzēts uzsākt 2022. gada pavasarī, savukārt visas četras ēkas pabeigt līdz 2026. gadam, nodrošinot mūsdienu prasībām atbilstošu dzīvesvietu vairāk nekā 500 iedzīvotājiem. 

Autotransporta direkcija ir pieņēmusi lēmumu anulēt tīmekļvietnes / mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzēja Yandex Taxi B.V. reģistrāciju un bloķēt mobilās lietotnes Yandex Go darbību, jo tika konstatēts, ka tā nodrošina aktīvu datu apmaiņu ar serveriem, kas ir izvietoti Krievijas Federācijā. Tādējādi visiem elektronisko sakaru komersantiem tiks nosūtīts pieprasījums bloķēt mobilo lietotni / tīmekļvietni Yandex Go.

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) padome ir izskatījusi valdes ziņojumu par 2021. gada operatīvajiem saimnieciskās darbības rezultātiem, kas liecina, ka aizvadīto gadu uzņēmums noslēdza ar 130,4 miljonu eiro peļņu pirms nodokļu nomaksas, kas ir par 54,3 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2020. gadu. Peļņas pieaugumu veicināja lielāki ieņēmumi no koksnes pārdošanas, kas kopumā sastāda 389,5 miljonus eiro, tai skaitā 374,5 miljoni eiro gūti no apaļkoksnes sortimentu pārdošanas.

Saeima ceturtdien, 24.februārī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, kas paredz samazināt valsts budžeta finansējumu tām partijām, kuru frakcijas Saeimā ir izjukušas.

Ceturtdien, 17. februārī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas (UGFA) direktoru Edgaru Līcīti, lai izvērtētu esošos tiesību ierobežojumus personām, kuri saviem bērniem nav maksājuši uzturlīdzekļus.

2022. gada janvārī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,6 %, kas salīdzinājumā ar iepriekšējā gada decembri ir par 0,1 procentpunktu vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

2021. gadā Latvijas preču eksporta vērtība veidoja 16,49 miljardus eiro, par 3,19 miljardiem eiro jeb 24 % vairāk nekā 2020. gadā, bet importa – 19,43 miljardus eiro, par 4,27 miljardiem eiro jeb 28,2 % vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati, un tās ir līdz šim augstākās eksporta un importa vērtības. Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās sasniedza 35,92 miljardus eiro – par 7,46 miljardiem eiro jeb 26,2 % vairāk nekā 2020. gadā.

Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2022. gada janvārī mazumtirdzniecībā un pakalpojumu sektorā bijuši pozitīvi, bet rūpniecībā un būvniecībā uzņēmēju noskaņojums, lai arī uzlabojies, tomēr vēl joprojām negatīvs, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto konjunktūras apsekojumu dati.

Lielveikalu tīkls Rimi pērn Pārtikas bankai ziedojis vairāk nekā 25 tonnas pārtikas, kas ļāvis nodrošināt ikdienā tik ļoti nepieciešamās pārtikas pakas un maltītes zupas virtuvēs, gada laikā palīdzot gandrīz 22 000 cilvēku visā Latvijā. Kopumā Rimi ziedojumi veido 50% no visiem pārtikas ziedojumiem, un 90% pārtikas paku atrodams kāds no Rimi ziedotajiem produktiem, lielveikalu tīklam kļūstot par lielāko pārtikas ziedotāju Latvijā.

28. janvārī jauniešiem tiešsaistē būs iespēja iepazīties ar inovācijām un plašām profesionālām iespējām pārtikas nozarē, iesaistoties videi draudzīgas nākotnes pārtikas sistēmas veidošanā.

2020. gadā kopējais būtiskāko nodokļu atvieglojumu apmērs bija 2 478,2 miljoni eiro, kas ir 8,45% no iekšzemes kopprodukta (IKP) un 25,9% no analizēto nodokļu kopējiem ieņēmumiem. 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, kopējais nodokļu atvieglojumu apmērs ir palielinājies par 4,0%.

Attīstot piedāvājumu Neste biznesa klientiem, Neste mobilā aplikācija tagad pieejama ne tikai privātpersonām, bet arī uzņēmumiem Latvijā, Baltijā un Somijā, kas ļauj būtiski samazināt laiku, kas tiek veltīts biznesa kartes administrēšanai. Ja līdz šim ierastās plastikāta degvielas kartes saņemšanai būtu jāgaida vairākas dienas, jo kartes pasūtīšanas un izgatavošanas process prasa laiku, tagad atliek vien lejupielādēt aplikāciju, pasūtīt Neste virtuālo karti un izvēlēties tai aktuālos uzstādījumus. Neste mobilā aplikācija uzņēmumiem ir mūsdienīgs un vēl līdz šim Latvijā nebijis pakalpojums biznesa klientu segmentā.

Sony laiž klajā divus jaunus bezvadu austiņu modeļus WF-C500 un WH-XB910N, lai mūzikas klausīšanās būtu vēl patīkamāka un ērtāka. Kompaktajā WF-C500 bezvadu modelī augsta skaņas kvalitāte apvienota ar komfortu, toties ar WH-XB910N austiņām ikviens sajutīsies kā naktsklubā, izbaudot papildu basu un kristāldzidro skaņu.
 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats