28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Gada pirmajā ceturksnī kravu apjoms Rīgas ostā pieaudzis par 2,1%
Gada pirmajā ceturksnī kravu apjoms Rīgas ostā pieaudzis par 2,1%
Autors: Monika Sila / NRA.lv / 12. aprīlis 2017, 15:59
Rīgas brīvosta 2017. gada pirmo ceturksni noslēgusi ar pozitīvu bilanci – kravu apjoms salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieaudzis par 2,1%. Veiksmīgs bijis arī marts, kurā pārkrauts par 7,9% vairāk kravu nekā 2016. gada martā. Pieaugums galvenokārt saistāms ar pozitīviem rādītājiem ogļu, konteinerkravu un kokmateriālu segmentos.


Gada pirmajā ceturksnī Rīgas ostā ir pārkrauts 3,5 miljoni tonnu ogļu, kas ir par 18,4% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika periodā. Rīgas brīvostas pārvaldes tirgus analīzes dati rāda, ka salīdzinājumā ar 2016. gada 1. ceturksni ievērojami ir augusi Krievijas ogļu eksporta plūsma caur Baltijas jūras ostām. Līdz ar to ogļu kravu apjoms ir pieaudzis gan pašas Krievijas ostās, gan Rīgas ostas ogļu termināļos, gan Ventspils ostā. Beramkravu segmentā pozitīvi ceturkšņa rādītāji bijuši arī labības kravām, koksnes šķeldai, zāģmateriāliem un metāliem. Metālu grupas beramkravu - rūdas, metāllūžņu, metālu un ferokausējumu - kopējais apjoms, salīdzinot ar 2016. gadu, ir pieaudzis par 32,8%. Pateicoties būtiskam pieaugumam zāģmateriālu un koksnes šķeldas kravu grupās, ostā pārkrauto kokmateriālu apjoms ir sasniedzis 1 miljonu tonnu un pieaudzis par 3,3%, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Ļoti pozitīva attīstība gada pirmajā ceturksnī ir vērojama ģenerālkravu segmentā, kur pērnā gada kravu apgrozījuma rādītājs ir pārsniegts par 15,4%. Turpina augt ostā pārkrauto konteineru apjoms. Gada pirmajos trīs mēnešos caur Rīgas ostu ir nosūtīts 110,4 tūkstoši TEU konteineru, kas ir augstākais 1. ceturkšņa rādītājs visā Rīgas ostas pastāvēšanas vēsturē. Savukārt martā sasniegtais mēneša rādītājs - 38 tūkstoši TEU - ir Rīgas ostas mēneša rekords konteinerkravu jomā. Ģenerālkravu segmentā par 33,9% ir pieaudzis arī roro kravu apgrozījums. Šis pieaugums lielā mērā ir saistāms ar Tallink prāmju līnijas intensīvāku darbību šinī gadā.

2017. gada pirmais ceturksnis Rīgas ostai ir bijis veiksmīgs pasažieru apkalpošanas jomā. Ir piepildījušās prognozes par strauju pasažieru skaita pieaugumu saistībā ar otrā prāmja atgriešanos Tallink līnijā. Pirmajos trīs mēnešos Rīgas ostā ir apkalpoti 134 tūkstoši pasažieru, kas ir par 22,6% vairāk nekā pērngad šajā laika periodā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats