23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » MTG par 115 miljoniem eiro pārdod Baltijas raidorganizāciju biznesu
MTG par 115 miljoniem eiro pārdod Baltijas raidorganizāciju biznesu
Autors: BNA / 17. marts 2017, 13:41
Zviedrijas mediju koncerns “Modern Times Group” (MTG) pārdod savu biznesu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā starptautiskajai privātā kapitāla investīciju kompānijai “Providence Equity Partners”,teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.


Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par EUR 115 miljoniem, kas atbilst uzņēmuma vērtībai.

Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām, mainot biznesa fokusu no tradicionālas raidorganizācijas uz globālu digitālo izklaides vidi.

MTG ir noslēdzis vienošanos pārdot savus televīzijas kanālu, maksas televīzijas, radio un digitālo biznesus Baltijā vadošajai starptautiskajai aktīvu pārvaldīšanas kompānijai “Providence Equity Partners”, kas ir arī mobilā operatora ‘Bite’ īpašnieks Latvijā un Lietuvā. Darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par EUR 115 miljoniem (aptuveni SEK 1,094 000), kas atbilst uzņēmuma vērtībai un ir līdzvērtīga ar 12,0x FY 2016 EBIT. Baltijas bizness ir iekļauts starptautiskajā izklaides segmentā un nodrošina 1.024 milj. SEK pārdošanas ieņēmumus, kā arī sasniedz 91 miljonu SEK operatīvo peļņu (EBIT- peļņa pirms nodokļiem un procentu maksājumiem). Darījuma slēgšana var notikt tikai pēc vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājuma.

Lēmums pārdot Baltijas biznesu izriet no MTG notiekošajām pārmaiņām transformējoties no tradicionālām raidorganizācijām uz globālu digitālo izklaides biznesu un balstās uz auditorijas paradumu maiņu mediju patēriņā. Ieņēmumus no darījuma MTG investēs, lai turpinātu uzsāktās pārmaiņas.

”Mēs esam darbojušies Baltijā gandrīz 20 gadus un mūsu profesionālie un lojālie kolēģi ir izveidojuši šeit ļoti veiksmīgu biznesu. Es vēlos izmantot iespēju un pateikties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām par izcilu sniegumu daudzu gadu garumā,” saka MTG prezidents un CEO Jorgens Madsens Lindemanns.

Mēs turpinām nostiprināt savas pozīcijas globālajā digitālajā arēnā, un es priecājos, ka esam atraduši pircēju, kura izpratne par Baltijas biznesa potenciālu sakrīt ar mūsējo un mūsu Baltijas kolēģi varēs izmantot visas Baltijas mediju tirgus iespējas.

”MTG Baltijas raidorganizācijas ir vadošās pozīcijās savās teritorijās un mēs novērtējam, ka mūsu partneri ir ļoti talantīgi cilvēki, ar kuriem kopā varēsim turpināt attīstīt šo biznesu. Bites pirkums 2016. gadā, kā arī šis darījums apliecina, ka Providencei ir ilgtermiņa investīciju plāni Baltijas reģionā,” komentē Karims Tabets, Providences izpilddirektors.

”Lietuva, Latvija un Igaunija ierindojas starp visstraujāk attīstošākajām valstīm Eiropā. Biznesam draudzīgā vide kombinācijā ar augsti izglītoto darbaspēku mūsos izraisīja interesi par Baltiju. Mēs liekam lielas cerības uz veiksmīgu sadarbību ar MTG vadību un darbiniekiem Baltijā,” piezīmē Roberts Sudo, Providences izpilddirektors.

MTG, kas kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, TV3+, TV6, LNT, “Kanāls 2” un radiostacija “Star FM”, kā arī interneta portāli “Tvplay” un “Skaties”. MTG Igaunijā pieder televīzijas kompānija “Viasat Eesti”, televīzijas kanāli TV3, TV6 un TV3+. Savukārt Lietuvā MTG pieder televīzijas kanāli TV3, TV3+, TV6 un “Viasat Sport Baltic”.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats