19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ostā pārkrauj vairāk konteineru
Ostā pārkrauj vairāk konteineru
Autors: Arnis Kluinis / NRA.lv / 16. marts 2017, 15:24
Rīgas brīvostā pārkrauto konteineru daudzumu pērn uz augšu vilkusi SIA Baltic Container Terminal (BCT) ar apgrozījuma pieaugumu par 12,8%, sasniedzot 68% no visām ostas konteinerkravām.


Pagājušajā gadā caur Rīgas brīvostu nosūtīti 385,9 tūkstoši TEU vienības konteineru, kas ir par 8,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā. BCT ir lielākais šā kravu veida pārkraušanas uzņēmums ne tikai Rīgas ostā, bet Baltijas valstu ostās vispār. Par galveno nosacījumu konteineru piesaistīšanai uzņēmums norāda jaunāko tehnoloģiju ieviešanu vispār un IT jomā jo īpaši. Tas ļauj saīsināt kuģu apstrādes laiku un samazināt izdevumus, kādus rada katra kuģa stāvēšanas stunda piestātnē.

Pagājušajā gadā ir uzsākusi darbu jauna un ļoti mūsdienīga termināļa vadības sistēma (terminal operating system - TOS) NAVIS N4 versija 3.1., kas nodrošina visa konteineru apstrādes cikla reāllaika pārvaldību. Tā sastāv no konteineru laukuma plānošanas, kuģu plānošanas un aprīkojuma kontroles moduļiem. Jaunā TOS sistēma ir savienota ar citām termināļa vadības sistēmām un moduļiem, kuras uzņēmumā BCT darbojas jau vairākus gadus. Kuģu, vārtu un dzelzceļa operāciju procesi tiek automatizēti, izmantojot optiskās rakstzīmju atpazīšanas tehnoloģijas, kā arī attēlu tveršanas un apstrādes algoritmus. Rezultātā visi apstrādājamie konteineri tiek nofotografēti, jau laikus fiksējot iespējamos bojājumus.

Vēl viens konteineru pārvadājumu optimizācijas ceļš ir arvien lielāku kuģu izmatošana konteineru pārvadāšanā. Kravu statistika rāda, ka pagājušajā gadā konteineru kuģu vidējais lielums Rīgas ostā palielinājās par 14,5%. 2016. gadā BCT apkalpotais kuģis Alexa ar 3300 TEU kapacitāti bija lielākais apkalpotais konteineru līnijkuģis ostas pastāvēšanas vēsturē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats