20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kučinskis: Ir naivi domāt, ka Latvija var atrisināt visas problēmas ar autoceļiem
Kučinskis: Ir naivi domāt, ka Latvija var atrisināt visas problēmas ar autoceļiem
Autors: NRA.lv / 15. marts 2017, 10:33
Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis pauda, ka ir naivi domāt, ka Latvija var atrisināt visas problēmas ar autoceļiem. viņš situāciju Latvijā salīdzināja ar Beļģiju, kur ir vairāk iedzīvotāju un līdz ar to arī lielāki ieņēmumi no nodokļiem.


M. Kučinksis atzina, ka ārkārtas stāvokļa izsludināšana Bauskas novadā nav risinājums. "Parasti ārkārtas stāvokli izsludina, ja ir vajadzīgs novirzīties no kāda likuma normām, bet te jau nav kur novirzīties," vēsta premjers. Viņš arī stāsta, ka ir runājis ar Satiksmes ministru Uldi Auguli par ilgtermiņa finansējuma plānu autoceļu infrastruktūrai. ''Ministru minētais par naudas ņemšanu no pensiju fonda nav risinājums,'' atzina M. Kučinskis.

Taujāts par to, cik reāla varētu būt pedagogu algu reforma, kas pēc pieciem gadiem paredz, ka mazākā alga pedagogam būs 900 eiro, M. Kučinskis atzīst, ka viņš nav pilnībā apmierināts ar šo reformu un to iesniegs atpakaļ Izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim. Premjers stāsta, ka, viņaprāt, algas ir jāveido kontekstā ar plānoto skolu tīkla optimizāciju. Viņš vēsta, ka izglītības reformas pirmais punkts ir veikt pētījumu par skolu tīklu Latvijā. Tad tiks iesaistītas pašvaldības trūkumu novēršanai un tad sekos skolu reorganizācija.

Ir izskanējusi informācija, ka pedagogu algu pacelšanai nepieciešami 130 miljoni eiro. M. Kučinskis to komentē šādi: "Mums ir vieni no lielākajiem izdevumiem uz vienu skolēnu, bet algas ir vienas no mazākajām. Līdz ar to kaut kas nav kārtībā ar sistēmu. Vispirms ir jāskatās, kādas rezerves izveidosies no skolu optimizācijas un tikai tad var runāt par naudas ņemšanu no budžeta līdzekļiem."



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats