25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Speciālists: Līdz ar gāzes tirgus atvēršanu, cenas pēkšņi nesamazināsies
Speciālists: Līdz ar gāzes tirgus atvēršanu, cenas pēkšņi nesamazināsies
Autors: NRA.lv / 8. februāris 2017, 10:01
Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Valsts prezidenta Enerģētikas drošības komisijas vadītājs Juris Ozoliņš apgalvoja, ka līdz ar 1. aprīli, kad tiks atvērts gāzes tirgus Latvijā, gāzes cenas pēkšņi nesamazināsies.


''Nenotiks nekāds brīnums un 1. aprīlī gāzes cenas pēkšņi nesamazināsies. Ar šo datumu sāksies mācību procesa sākums, kur cilvēki varēs saprast, kādi būs piegādātāji un to pakalpojumi,'' norāda J. Ozoliņš.

Viņš arī atzina, ka pagaidām Latvijā ir gāzes monopols un līdz ar to lielākajai cilvēku daļai nav īsti saprotams, ko šāda tirgus atvēršana nozīmēs un kādas priekšrocības tā sniegs. Līdz ar to pirmajā brīdī gāzes tirgus atvēršana ietekmēs tikai tos cilvēkus, kuri sapratīs šādas rīcības ietekmi un iespējas.

Šogad aprit divi gadi kopš elektrības tirgus atvēršanas. J. Ozoliņš vērtējot līdz šim izdarīto šajā jomā vēsta: "Mums ir paveicies un mēs atrodamies visattīstītākajā reģionā enerģētikas jomā. Mēs esam tajā brīdī, kad cenas Skandināvijā, Vācijā un Baltijā ir ļoti līdzīgas. Tomēr mēs uztraucamies par citām komponentēm, kas saistītas ar politiku un politiķu lēmumiem."

Taujāts par enerģētikas drošību, J. Ozoliņš atzina: '' Eiropas Savienība būvē enerģētikas savienību, kas pēc būtības ir cietoksnis, kas tiek veidots, lai enerģētikas jomu nespētu ietekmēt nekādi ārējie apstākļi. Šobrīd jau ir radīti apstākļi, ka patērētāji var paši ražot savu enerģiju.''



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats