29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » LA pieņems lēmumu par kopīgu startu ar “Vienotību” pašvaldību vēlēšanās Rīgā
LA pieņems lēmumu par kopīgu startu ar “Vienotību” pašvaldību vēlēšanās Rīgā
Autors: BNA / 19. oktobris 2016, 15:34
Šomēnes noslēgsies partiju “Latvijas attīstībai” (LA) un “Vienotība” sarunas par iespējamu kopīgu startu pašvaldību vēlēšanās, žurnālistiem atzina LA vadītājs Juris Pūce.


Jau nākamnedēļ LA plāno pieņemt lēmumu attiecībā uz iespēju pašvaldību vēlēšanās Rīgā kopīgi startēt ar partiju “Vienotība”.

Gadījumā, ja gan LA, gan “Vienotība” izlems par kopīgu startu vēlēšanās, tad tālāk tiks risināts jautājums par to, vai veidot kopīgu sarakstu, vai arī vēlēšanu apvienību.

“Vienotība” turpina sarunas par kopīgu staru gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās gan ar LA, gan Latvijas Reģionu apvienību gan bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadīto Jauno konservatīvo partiju, gan arī, iespējams, ar citām partijām.

Jau vēstīts, ka partijas “Vienotība” valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem – Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības – ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

“Vienotība” uzskata, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu jaunai pārvaldībai Rīgā. Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru, norāda partija.

“Vienotības” piedāvātā vienošanās paredz izveidojot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar partijām Saskaņa un Gods kalpot Rīgai!

Komentējot partijas “Vienotība” aicinājumu koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu vēlēšanām Rīgā, ZZS pārstāvis Armands Krauze sacīja, ka ZZS uzklausīs partiju, taču politiķis domā, ka kopīga saraksta veidošana nebūs iespējama, jo ZZS jau ir pieņēmusi lēmumu veidot savu sarakstu.

Pašlaik partija uzsākusi sarunas ar LA, ar kuru kopā varētu startēt Rīgas domes vēlēšanās.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats