20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » KNAB uzmanību piesaistījis Latkovskis
KNAB uzmanību piesaistījis Latkovskis
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 20. septembris 2016, 9:54
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs īsi pirms tā vadītāja Jaroslava Streļčenoka pilnvaru termiņa beigām, aizdomās par koruptīviem darījumiem uzsākot vairākas pārbaudes, uzmanību pievērsis arī Vienotību pārstāvošajam Saeimas deputātam Ainaram Latkovskim, kurš savulaik saņēmis aizdomīgi lētus advokāta pakalpojumus. Politiķi uzsāktā pārbaude nesatrauc, jo aizdomas esot nevietā.



Saskaņā ar laikrakstā Diena publicēto aizdomas pār A. Latkovski kritušas, jo, tiesājoties ar atstādināto Finanšu ministrijas ierēdni Vladimiru Vaškeviču par goda un cieņas aizskaršanu, deputātam juridisko palīdzību sniegušais advokāts Romualds Vonsovičs laikā, kad pārējiem prasa 200 eiro stundā, no A. Latkovska atlīdzībā par savu darbu saņēmis vien 363 eiro.

Attīstot versiju par iespējamo koruptīvo darījumu, laikraksts norāda, ka advokāta kvalifikāciju aizvainojoši zemā atlīdzība var tikt tulkota kā dārga dāvana politiķim, kas, vēlāk izmantojot pazīšanos un ietekmi, var veicināt advokātam izdevīgu lēmumu pieņemšanu. Kā netiešs apstiprinājums šādai iespējamībai tiek piesaukts fakts, ka neilgi pēc rēķinu nosūtīšanas politiķim R. Vonsoviča advokātu birojs ieguvis Latvijas Garantiju aģentūras līgumu par juridiskās palīdzības sniegšanu, kura vērtība bijusi līdz 39 999 eiro. Laikraksts šo darījumu neuztver kā sakritību, jo Ekonomikas ministriju, kuras pārziņā bija aģentūra, tolaik vadīja Vjačeslavs Dombrovskis, kurš publikācijā tiek dēvēts kā A. Latkovska partijas biedrs.

Tiesa, darījuma laikā V. Dombrovskis bija Reformu partijas vadītājs, bet, kandidējot uz 12. Saeimu, Vienotības sarakstā viņš startēja, nebūdams partijas biedrs.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa, jautāta par partijas biedra iespējamo nodarījumu, nevēlējās to pat apspriest, jo līdzīgi citiem partijas biedriem uzskata pārmetumus par nepamatotiem. To noteikti apliecināšot arī KNAB veiktā pārbaude.

Arī pats A. Latkovskis nevēlas iedziļināties, viņaprāt, absurdajos pārmetumos, jo advokātam samaksājis tieši tik daudz, cik bija norādīts rēķinā. «Es oficiāli ar bankas pārskaitījumu samaksāju tieši tik, cik man līgumā prasīja advokāts. Tā bija vienkārša lieta, jau no paša sākuma bija skaidrs, ka uzvarēšu,» saka politiķis.

Pilnīgi nepamatots esot arī pieņēmums, ka viņš veicinājis R. Vonsovičam labvēlīgu lēmumu par juridisko pakalpojumu sniegšanu aģentūrai. «Attiecībā uz advokātu neesmu pieņēmis nevienu lēmumu. Es neesmu bijis ne ministrs, ne Vienotības valdes loceklis, lai ietekmētu kādu lēmumu, tolaik arī V. Dombrovskis bija Reformu partijā, ar kuru strīdējāmies. Man vienkārši nav komentāru,» neizpratnē par aizdomām, kas vērstas pret viņu, ir A. Latkovskis.

Korupcijas pētnieks Valts Kalniņš gan uzskata, ka «tas noteikti ir gadījums, kuru ir pamats vērtēt. Neiedziļinoties lietas detaļās, nevar viennozīmīgi pateikt, kā situācija jāvērtē. Bet tas noteikti ir gadījums, kuru ir pamats aplūkot sīkāk, lai saprastu, vai tā nav kāda aizliegta dāvana.»



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats