28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Streļčenoks: Atkārtoti kandidēt uz KNAB vadītāja amatu ir mans lēmums
Streļčenoks: Atkārtoti kandidēt uz KNAB vadītāja amatu ir mans lēmums
Autors: BNA / 23. augusts 2016, 10:04
Pašreizējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, kuram novembrī beidzas pilnvaru termiņš, sola piedalīties izsludinātajā konkursā uz biroja vadītāja amatu.


Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” Streļčenoks uzsver, ka kandidēt uz KNAB vadītāja amatu ir viņa lēmums un neviena partija vai politiķis nav viņu uzrunājuši kandidēšanai. Arī par savām izredzēm tikt atkārtoti apstiprinātam amatā viņš nedomājot un nevērtējot arī citus iespējamos kandidātus, jo tas jādara vērtēšanas komisijai.

KNAB vadītājs uzsver, ka vēlas strādāt, jo “ļoti daudz ar biroja kolēģiem jau ir izdarīts un ir potenciāls, lai varētu sasniegt vairāk un vairāk”.

Vaicāts, vai nav noguris no konfliktiem birojā, vadītājs uzsvēra, ka nesaskaņas veidojas, kad darba devējs no darba ņēmējiem prasa strādāt. Streļčenoks norādīja, ka iestādes publisko tēlu – jezgu ap biroju – veidojot trīs četri cilvēki, kamēr pārējie strādā.

Viņš atklāja, ka savu kandidatūru konkursā par KNAB priekšnieka amatu plāno oficiāli izvirzīt septembrī, kad būs sagatavojis dokumentus.
Streļčenoks esot gatavs visiem iespējamajiem scenārijiem – gan atkārtotai kļūšanai par KNAB priekšnieku, gan arī tam, ka konkursā kāds cits varētu kļūt par jauno biroja vadītāju.

Jau vēstīts, ka Streļčenoka pilnvaras beidzas šī gada novembrī. Viņš jau iepriekš izteicies, ka labprāt kandidētu arī uz otru termiņu.

Kā zināms, 17.augustā izsludināts atklāts konkurss uz KNAB priekšnieka amatu.

Galvenās prasības pretendentam ir: prasme vadīt un organizēt komandas darbu iestādes mērķu sasniegšanai un spēja veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē; orientācija uz attīstību; spēja pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību par tiem; vēlme apliecināt savas profesionālās zināšanas un paust redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un nākotnes attīstības vīziju pretkorupcijas pasākumu pilnveidei Latvijā.

Pretendentam jābūt Latvijas pilsonim ar nevainojamu reputāciju, ar latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu zināšanām B līmenī, augstākajai profesionālai vai akadēmiskai izglītībai (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista kvalifikācijai, kā arī amatam atbilstošai darba pieredzei un vismaz triju gadu pieredzei vadošā amatā publiskajā pārvaldē vai tiesību aizsardzības jomā.

Tāpat pretendentam jāatbilst prasībām un noteiktajiem kritērijiem speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanai un nesasniegušam pensijas vecumu.

Tiek norādīts, ka KNAB priekšnieka amats ir interesants, dinamisks un atbildīgs darbs ar starptautiskās sadarbības iespējām un iespēju pilnveidot KNAB par mūsdienīgu un attīstītu valsts pārvaldes un tiesībaizsardzības iestādi.

Mēnešalga noteikta līdz 2441 eiro pirms nodokļu nomaksas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats