28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Premjers: Maijā jāpieņem lēmums, ko iesākt ar KVV Liepājas metalurgs
Premjers: Maijā jāpieņem lēmums, ko iesākt ar KVV Liepājas metalurgs
Autors: BNA / 17. maijs 2016, 17:05
Maijs ir pēdējais mēnesis, kurā valdībai jāizšķiras par konkrētu rīcība saistībā ar finanšu grūtībās nonākušo uzņēmumu “KVV Liepājas metalurgs.”


Otrdien, 17.maijā, valdība plāno skatīt Ekonomikas ministrijas (EM) ziņojumu par situāciju metalurģijas uzņēmumā, taču gala lēmums šajā sēdē vēl netiks pieņemts.

Kā intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” atzina premjers Māris Kučinskis, maijs ir pēdējais mēnesis, kurā valdībai jāizšķiras, ko iesākt ar Liepājas uzņēmumu. Ministru prezidents zināja teikt, ka “KVV Liepājas metalurga” kreditori domā par iespēju prasīt metalurģijas uzņēmuma maksātnespēju un par tā mantas izsolēm, lai atgūtu savus resursus. Vienlaikus premjers nepieļāva, ka tāds varētu būs gala scenārijs.

Tāpat Kučinskis apšaubīja, ka “KVV Liepājas metalurgs” varētu atsākt ražošanu.

Jau ziņots, ka EM strādāja pie iespējamajiem scenārijiem, kāda varētu būt Latvijas valdības rīcība attiecībā uz “KVV Liepājas metalurgs”. Šos scenārijus skatīšanai valdībā plānots iesniegt otrdien.

Kā zināms, „KVV Liepājas metalurgs” lūdz Valsts kasei līdz 2020. gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu, jo pasliktinājusies situācija pasaules metāla tirgū un  no iepriekšējiem īpašniekiem mantoti parādi.

Uzņēmuma vadība vairākkārt ir norādījusi uz nepieciešamību saņemt elektroenerģiju par ievērojami zemāku cenu, lai uzņēmuma saražotā produkcija spētu būt konkurētspējīga galvenajos mērķa tirgos – Skandināvijas valstīs, Vācijā, Polijā. Arī uzņēmuma iepriekšējie īpašnieki un vadība jau 2011.– 2012.gadā vairākkārt aicināja valdību samazināt elektroenerģijas cenu.

Vēlāk Ukrainas investori paziņoja par AS “KVV Liepājas metalurgs” rūpnīcas konservāciju, to skaidrojot ar augstajām elektroenerģijas izmaksām un slikto situāciju metāla nozares tirgū.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats