20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas cirks zaudējis pusi apmeklētāju, atklāj ministre
Rīgas cirks zaudējis pusi apmeklētāju, atklāj ministre
Autors: BNA / 9. februāris 2016, 9:00
Būvniecības kontroles biroja paziņojums par Rīgas cirka ēkas nedrošo stāvokli novedis pie tā, ka uz pusi samazinājies Rīgas cirka apmeklētāju skaits, otrdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atklāja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).


“Rīgas cirks vienkārši var sabrukt, to nepieciešams slēgt,” ar tādu paziņojumu vakar nāca klajā Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.

Viņš skaidroja, ka Rīgas Cirka ēka jau ir sašķiebusies uz ielas pusi un apdraud gājēju drošību. Lai arī pērn vasarā Rīgas cirkam bija uzdots novērst apdraudējumus, Rīgas cirka ēka līdz šim tā arī nav piedzīvojusi nekādus uzlabojumus, un īpašnieki nav darījuši praktiski neko situācijas uzlabošanai.

Kā norādīja Melbārde, pašlaik svarīgi ir izpētīt cirka ēku un saprast, cik lielas izmaksas būtu vajadzīgas ēkas pilnīgai rekonstrukcija. Līdz 30. novembrim Rīgas cirkam uzdots izstrādāt arī cirka attīstības koncepciju.

Vienlaikus ministre norāda, ka cirka ēka ir unikāla un tas nevar darboties jebkurā citā ēkā, tāpēc jāstrādā pie šīs kultūrvēsturiskās celtnes saglabāšanas.

“Latvijā cirkam ir savas tradīcijas un arī skatītājs, lai gan pēc Būvniecības kontroles biroja paziņojumiem par ēkas stāvokli cirks zaudējis pusi apmeklētāju,” atklāja Melbārde.

Skatītāju zaudējumu atzīst arī Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska , norādot, ka pusgada laikā esot faktiski grauts cirka tēls.

Viņa skaidro, ka birojs rudenī iedevis atļauju turpināt darbu, līdz ar to neesot izprotami biroja aicinājumi neapmeklēt Rīgas cirku.

Jau vēstīts, ka pērn Rīgas cirka ēka tika atzīta par vienu no bīstamākajām ēkām galvaspilsētā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas cirks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats