28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Parakstīts airBaltic investora līgums
Parakstīts airBaltic investora līgums
Autors: BNA / 4. februāris 2016, 13:56
Ceturtdien, 4.februārī, parakstīts līgums ar jauno nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu. Saskaņā ar šo līgumu Latvijas aviokompānijā tiks ieguldīti 132 miljoni eiro ar mērķi modernizēt tās floti un īstenot biznesa plānu Horizon 2021.


Vācu investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess (Ralf-Dieter Montag-Girmes)norāda: „airBaltic ir izcila aviokompānija ar unikālu tirgus nišu un Rīgu kā tās galveno tranzītmezglu Baltijā, ar lieliskām nākotnes iespējām Tallinā un Viļņā. Es esmu priecīgs, ka mēs esam vienojušies par līgumu un varam uzsākt īstenot airBaltic attīstības plānu.”

“Saņemtos līdzekļus airBaltic ieguldīs jaunu lidmašīnu iegādei tā vietā, lai tās īrētu, tādējādi nodrošinot airBaltic iespēju ietaupīt izmaksas un uzlabot pasažieru apkalpošanu. Tas vēl vairāk palielinās Latvijas aviosavienojumus, veicinās ekonomisko attīstību un jaunu darbavietu veidošanos,” norāda Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

2015. gada novembrī Latvijas Republikas Ministru kabinets apstiprināja plānu par 20% airBaltic akciju pārdošanu Vācijas investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam (Ralf-Dieter Montag-Girmes) par 52 miljoniem eiro un piekrita ieguldīt aviokompānijā papildu 80 miljonus eiro. Darījums paredz, ka vācu investors pēc tā noslēgšanas kļūs par 20% aviokompānijas akciju īpašnieku, bet pārējās akcijas paliks Latvijas valsts īpašumā. Ieguldījums un airBaltic pašu kapitāla palielināšana 2015. gada 3. decembrī tika apstiprināta Saeimā. Saeima apstiprināja darījumu ar nosacījumu, ka airBaltic un tā saistītajiem uzņēmumiem ir aizliegts iegādāties, īrēt vai citādi izmantot aprīkojumu, ko ražojuši militārā kompleksa uzņēmumi un ar to saistītie uzņēmumi, kuriem noteiktas Eiropas Savienības vai starptautiskās sankcijas, kuras ir ratificējusi arī Latvija.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats