19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Šobrīd grūti saprast patieso situāciju Metalurgā, norāda Liepājas mērs
Šobrīd grūti saprast patieso situāciju Metalurgā, norāda Liepājas mērs
Autors: BNA / 3. februāris 2016, 13:49
Vēl pagājušajā nedēļā uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” valdes priekšsēdētājs informēja, ka rūpnīca veic iepirkumu, lai varētu turpināt velmēšanu, taču šobrīd ir grūti saprast patieso situāciju, trešdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Liepājas mērs Uldis Sesks.


Viņš atklāja, ka vēl pagājušajā nedēļā kompānijas vadība informēja, ka rūpnīca iepērk izejvielas, lai varētu turpināt velmēšanu, taču šobrīd patieso situāciju ir grūti saprast.

Sesks skaidroja, ka pēc pagājušās nedēļas Valsts kases un kreditoru lēmuma izpildīt bankas garantiju par labu Valsts kasei jūt, ka ir tāds zināms apjukums un, iespējams, strupceļš tieši tajos akcionāros.

Liepājas mērs atklāja, ka uzņēmuma darbinieki izsaka dažādus viedokļus par turpmākām darba iespējām uzņēmumā – “vieni saka, ka ar šādu “KVV Liepājas metalurgs” nav iespējams strādāt, citi vēl uzskata, ka jāmēģina,” pauda Sesks.

Viņa skatījumā, tagad viss ir atkarīgs no uzņēmuma īpašniekiem, vai tie spēs valdībai piedāvāt kādu dzīvotspējīgu risinājumu.

Jau vēstīts, ka uzņēmums “KVV Liepājas metalurgs” kavējis gan plānoto maksājumu valstij 2,7 miljonu eiro apmērā par maksātnespējīgā “Liepājas metalurga” ražotni, gan maksājumu valsts energokompānijai “Latvenergo” par patērēto elektroenerģiju.

Pašlaik uzņēmums arī uz laiku apturējis ražošanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats