28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pozīcijas partijas nav izrādījušas interesi par nozares problēmām
Pozīcijas partijas nav izrādījušas interesi par nozares problēmām
Autors: BNA / 26. novembris 2015, 11:25
Piektdien paredzētais pedagogu streiks nav pēdējais un arī mediķi turpinās cīnīties par algu pielikumu, ceturtdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.


“Pedagogu streiks nav pēdējais. Arī mediķi patreiz tikai ir atlikuši streiku, viņi turpinās sarunas nākošajā gadā un cīnīsies par algu pielikumu,” sacīja Krīgers, norādot, ka organizācija tikusies ar politiskajām partijām, lai pārrunātu šos jautājumus, tomēr pozīcijas partijas nav izrādījušas par tiem interesi.

“Ar opozīcijas partijām šīs sarunas mums noritēja raitāk un politiķi ar lielāku izpratni izturējās par to, ko mēs runājām. Pozīcijas partijām par to liela interese nebija – viņiem, laikam, ir savas intereses un savas nodarbes, kas vairāk nodarbina prātu. Droši vien ar citām nozarēm runāsim par tiem soļiem, kurus varam spert, konsultēsimies arī ar uzņēmējiem, katrā ziņā, iesim uz priekšu,” solīja Krīgers.

Jau vēstīts, ka LIZDA 11.novembrī ārkārtas padomes sēdē lēma par vienas dienas izglītības un zinātnes darbinieku brīdinājuma streiku š.g. 27.novembrī.

Brīdinājuma streiks paredz, ka izglītības iestādēs, kuras piedalīsies streikā, ierastais mācību process tiks pārtraukts uz vienu dienu. LIZDA uzsver, ka lēmums par streiku nav vēršanās pret skolēniem un to vecākiem, bet sauciens valdībai uzņemties atbildību par pastāvošo situāciju un gadiem nepildītajiem solījumiem.

Savukārt Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) trešdien pēc konstruktīvām sarunām komisija vienojās par izlīgumu kolektīvajā interešu strīdā. Neskatoties uz to, ka arodbiedrība pieņēma lēmumu nestreikot, LVSADA neplāno atteikties no uzstādījuma mediķu algas nākamgad paaugstināt par 10%, kam kopā nepieciešami 22 miljoni eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats