25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vējonis un Grībauskaite apsprieduši kopīga bruņojuma iegādi
Vējonis un Grībauskaite apsprieduši kopīga bruņojuma iegādi
Autors: BNA / 14. jūlijs 2015, 11:07
Sanāksmē Viļņā, kurā tikās Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, tika apspriesta iespēja par Baltijas valstu kolektīvā bruņojuma iegādi, jo īpaši, vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu iepirkumu.


Saskaņā ar Vējoņa teikto, kopīga pretgaisa aizsardzības sistēmu iegāde ir liels potenciāls divpusējās sadarbības formātā, tomēr visu trīs Baltijas valstu un Polijas sadarbība šajā jomā esot ne mazāk svarīga.

“Mēs apspriedām visus veidus, kā uzlabot kopīgās militārās mācības. Ir daudz labas idejas, tostarp gaisa aizsardzības jomā un iegādājoties raķetes. Mēs varam redzēt ievērojamu potenciālu mūsu sadarbībai,” norādīja Vējonis, uzsverot, ka visi iepirkumi būs jāveic saskaņā ar apstiprināto finansējumu.

“Lietuva un Latvija ir saistītas ar spēcīgām politiskajām , ekonomiskajām un kultūras saitēm. Mēs esam daļa no tā paša reģiona un mums ir daudzas kopīgas intereses. Šodien mēs saskaramies ar tām pašām problēmām, ko rada mūsu valsts drošībai. Mēs esam spēcīgāki, kad rīkojamies kopā. Tāpēc mēs turpināsim cieši sadarboties drošības, aizsardzības, ekonomikas un enerģētikas jomā,” pauda Latvijas prezidents.

Grībauskaite norādīja, ka Latvija un Lietuva ir sākusi strādāt, lai sekmīgi aizstāvētu savas intereses NATO un Eiropas Savienībā (ES). Abas valstis kopīgiem spēkiem veicinātu drošību Baltijas reģionā – tas palīdzētu īstenot Velsas līgumu, cik ātri vien iespējams, atbalstot lielāku lomu NATO sabiedrotajiem reģionā un kopīgi turpinot attīstīt militāro spēju.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats