18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Atverot Latvijā gāzes tirgu, iedzīvotāji varēs rēķināties ar labākām cenām
Atverot Latvijā gāzes tirgu, iedzīvotāji varēs rēķināties ar labākām cenām
Autors: BNA.LV / 26. februāris 2015, 11:39
Atverot Latvijā gāzes tirgu, iedzīvotāji var rēķināties ar labākām cenām nevis augstākām, tā ceturtdien LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja SPRK padomes loceklis Rolands Irklis.


Komentējot iedzīvotāju bažas par iespējamo gāzes cenu sadārdzinājumu līdz ar gāzes tirgus liberalizāciju 2017. gadā, Irklis norāda, ka gāzes tirgus atvēršana būtiski atšķiras no elektrības tirgus.

“Attiecībā uz elektrību, tarifi lielā mērā tiek subsidēti un tarifos netiek iekļauta patiesā kapitāla vērtība, savukārt “Latvijas gāzei” tarifs vienmēr noteikts atbilstoši izmaksām,” sacīja Irklis, norādot, ka līdz ar elektrības tirgus atvēršanos iedzīvotāji ierauga šīs patiesās tirgus un cenas izmaksas, bet attiecībā uz gāzi šis izmaksas vienmēr bijušas pamatotas un tarifs veidots būtiski atšķirīgi.

“Atverot gāzes tirgu Latvijā, iedzīvotājiem nav jārēķinās ar būtisku cenu pieaugumu. Gāzes tirgū cenu ietekmē dabasgāzes cena un atverot šo tirgu, iedzīvotāji var iegūt ne tikai izvēles alternatīvu, bet rēķināties ar labākām cenām,” sacīja Irklis.

Jau vēstīts, ka līdz 2017. gadam paredzēts īstenot gāzes tirgus liberalizācijas projektu, kas paredz sadalīt “Latvijas gāzi” divos uzņēmumos. Viens ir gāzes tirgotājs un sadales tīklu operators, un otrs būtu pārvades un uzglabāšanas operators.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas gāzes tirgus

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats