16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lattelecom peļņa pērn sasniegusi 30,1 miljonu eiro
Lattelecom peļņa pērn sasniegusi 30,1 miljonu eiro
Autors: BNA.LV / 29. janvāris 2015, 16:20
Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom 2014.gadu noslēdzis ar 30,1 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš, informē uzņēmumā.


Lattelecom grupas normalizētā EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, pērn augusi par 4%, sasniedzot turpat 72 miljonus eiro. Koncerna apgrozījums 2014.gadā bija 191 miljons eiro, kas saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

“Lattelecom 2014.gads ir bijis veiksmīgs, apstiprinot pareizi izvēlēto uzņēmuma stratēģiju – palielinājusies uzņēmuma vērtība, esam turpinājuši investēt pakalpojumu pieejamībā un attīstībā – gan optiskā tīkla infrastruktūrā, gan bezmaksas WiFi punktu izbūvē – visā Latvijā šobrīd ir pieejami vairāk kā 4300 WiFi punkti, Rīga kļuvusi par Eiropas WiFi galvaspilsētu, savukārt pateicoties optiskā tīkla plašajai pieejamībai, interneta pieslēgumus ar ātrumu virs 100Mbps, Latvijā lieto proporcionāli visvairāk cilvēku Eiropas Savienībā . Lattelecom televīzijas skatītājiem pērn piedāvājām divus unikālus televīzijas kanālus – Positivus TV un Kultūra 360TV, kuri guva milzīgu skatītāju atsaucību. Tāpat turpinājām atbalstīt nozīmīgus projektus – bijām galvenais Rīga Eiropas kultūras galvaspilsēta atbalstītājs, kā arī uz turpmākiem pieciem gadiem esam kļuvuši par Lattelecom Rīgas maratons galveno partneri. Kā rāda Latvijas vērtīgāko uzņēmumu TOP 101 pētījums, Lattelecom vērtība gada laikā pieaugusi par 100 miljoniem, ļaujot pakāpties par divām vietām, ieņemot 6.vietu un kļūstot par vērtīgāko telekomunikāciju uzņēmumu Latvijā. Savukārt, pateicoties efektivitātes celšanai un izmaksu samazināšanai, mums ir izdevies izvairīties no Eiropas telekomunikāciju nozares negatīvajām tendencēm, kur vērojams būtisks apgrozījuma un ienākumu kritums. Eiropas un Latvijas ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanai būtiski izmantot digitālo potenciālu un attīstīt inovācijas,” uzsver Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Negatīvu ietekmi Lattelecom finanšu rezultātos, līdzīgi kā iepriekšējos gados, rada SIA Latvijas Mobilais Telefons peļņas samazinājums 2014.gadā.

Lattelecom kopējais televīzijas pakalpojumu klientu skaits 2014. gadā pirmo reizi pārsniedzas fiksēto balss telefonijas lietotāju skaitu, savukārt vairāk kā puse Lattelecom platjoslas interneta pakalpojumu klientu lieto mūsdienīgāko, optiskā tīkla pieslēgumu, kas nodrošina augstu datu pārraides ātrumu līdz pat 1Gbit/s, un palīdz Latvijai ierindoties Eiropā un arī pasaulē līderos interneta lejupielādes ātruma ziņā. Šie panākumi apliecina, ka izaugsmi iespējams panākt, pieņemot drosmīgus lēmumus un veicot investīcijas inovatīvu pakalpojumu attīstībā.

Lattelecom grupa piedāvā elektroniskās saziņas risinājumus mājsaimniecībām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī korporatīvajiem klientiem.

Lattelecom grupā ir pieci uzņēmumi – Lattelecom, Lattelecom BPO, Citrus Solutions, Lattelecom Technology un Baltijas Datoru akadēmija. Lattelecom pieder arī 23% LMT daļu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lattelecom

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats