28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Aptauja: iedzīvotājiem zobu veselība ir īpaši svarīga; zobārstu cenšas apmeklēt regulāri
Aptauja: iedzīvotājiem zobu veselība ir īpaši svarīga; zobārstu cenšas apmeklēt regulāri
Autors: BNA.LV / 21. oktobris 2014, 15:54
Veselīgs un skaists smaids rada labsajūtu un piešķir šarmu ne tikai pašam cilvēkam, bet arī priecē apkārtējos. Tomēr, veselīga un dzīvespriecīga smaida pamatā ir regulāras rūpes par mutes dobuma veselību. Kā noskaidrojies socioloģisko un tirgus pētījumu kompānijas “Pontus Dati” veiktajā aptaujā, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jeb 65% savai un savu bērnu mutes dobuma veselībai pievērš īpašu vērību, uzsverot, ka rūpes par zobiem ir ļoti būtiskas jebkurā vecumā, turklāt zobārstniecības nozare esot ievērojami attīstījusies un kļuvusi daudz pieejamāka.


29% aptaujāto norādījuši, ka zobārstu apmeklē nelabprāt, tikai gadījumos, ja sāpes kļuvušas neciešamas. Iemesli tam esot dažādi – citiem finansiālu apsvērumu dēļ, citiem pietrūkst informācijas par pieejamajiem speciālistiem, citiem, savukārt, zobu labošana asociējas ar sāpēm un zobārstniecības kabineti radot bailes. Savukārt, 6% aptaujāto nebija viedokļa šajā jautājumā.

Kā norāda veselības un skaistuma centra “Adoria” zobārste, mūsdienu tehnoloģijas un inovācijas zobu kopšanā padarījušas zobu labošanu ērtu un nesāpīgu. Mūsdienās ir pieejami profesionāli un zinoši speciālisti un daudzveidīga informācija par pareizu zobu kopšanu. Visiem, kam līdz šim ir bijis grūti saņemties un spert soli pretim skaistam smaidam, vairs nav jābaidās, jo tehnoloģiju attīstība, apvienojumā ar profesionālu zobu speciālistu zināšanām, sniedz patiešām patīkamu rezultātu.

“Cilvēka zobu veselību ietekmē dažādi faktori – ģenētika, medikamentu lietošana un pārtika. Ļoti svarīgs priekšnoteikums kariesa un smaganu saslimšanu novēršanai ir zobārsta un higiēnista regulāra un savlaicīga apmeklēšana. Galvenais zobu ienaidnieks, protams, ir saldie ēdieni un skābi saturoši gāzētie dzērieni. Nepareizs uzturs kopā ar sliktu mutes dobuma higiēnu neapšaubāmi rada zobu saslimšanas un izjauc organisma līdzsvaru kopumā. Esam gandarīti, ka arvien vairāk iedzīvotāju rūpējas gan par savu, gan savu atvašu mutes dobuma veselību. Ir būtiski bērniem jau no agrīna vecuma mācīt, cik svarīgi ir pareizi rūpēties par saviem zobiem. Tas arī veido sabiedrības vispārējo attieksmi pret zobārstniecību kā tādu,” turpina "Adoria" zobārste.

„Adoria” aicina savlaicīgi rūpēties par zobu veselību ikvienu – gan bērnus, gan pieaugušos, tādējādi izvairoties no nepatīkamām saslimšanām, kā arī izmantot brīvo laiku, lai atnāktu un pārbaudītu zobu stāvokli, kā arī saņemtu konsultācijas, kas palīdzēs efektīvāk rūpēties par savu smaidu. Tāpat “Adoria” ikvienam pacientam nodrošina zobu labošanas plāna sastādīšanu pilnībā bez maksas.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adoria, aptauja, zobārsti, zobu veselība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats