28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Iebilst pret Citadeles pārdošanu
Iebilst pret Citadeles pārdošanu
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 29. septembris 2014, 11:22
«Esam samaksājuši dārgu cenu par tagadējo banku Citadele. Pensionāri, jūsu pensiju indeksācija tika iesaldēta, lai glābtu banku no bankrota! Jaunie vecāki, jūsu pabalsti krīzes laikā tika samazināti, lai ieguldītu šo naudu bankas Parex glābšanā! Visi esam šīs bankas patiesie akcionāri,» uzrunājot partijas Saskaņas centrs (SC) organizēto piketu, svētdien Doma laukumā sacīja Vjačeslavs Stepaņenko, parakstu vākšanas iniciators vietnē manabalss.lv.


Pašlaik par bankas Citadele pārdošanas pārtraukšanu parakstījušies 8000 iedzīvotāju, raksta NRA.lv.

Piketā pulcējās vairāki simti cilvēku, liela daļa SC atbalstītāju, kuri rokās turēja Saskaņas balonus, priekšvēlēšanu reklāmas bukletus un Latvijas karogus. Otra pamanāmākā grupa bija arodbiedrība LABA, kura piketā piedalījās ar plakātiem, piemēram, Darbaļaudīs spēks. Taču piketā bija arī daudz pensionāru, visticamāk, šīs partijas atbalstītāju, kaut gan pensionāru pāris Vitolds un Rita sarunā ar Neatkarīgo sacīja, ka viņi atnākuši ne jau tāpēc, ka balso par SC, bet tāpēc, ka saskata valdības negodprātīgu rīcību. «Ja banka pašlaik ir labā stāvoklī un ja tā ir pelnoša, kāpēc tā ir jāpārdod, kāpēc tā nevar būt valsts banka?» jautāja Vitolds.

Piketa organizatori un runātāji kritizēja valdības darbu. Vairāki pieminēja atsevišķu varas partiju pārstāvju braucienu uz Gruziju kopā ar potenciālo Citadeles pircēju pārstāvjiem. «Nu kā var nerunāt par Gruziju? Izrādās, pie šī brauciena vainīgs Saskaņas centrs un Ušakovs! Un visi pārējie – Valdis Dombrovskis, Dzintars Zaķis (Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs) – turp brauca, lai nerunātu par Citadeli – tāds tagad ir viņu pašu skaidrojums. Vai kāds tam tic?» jautāja V. Stepaņenko. Pret Dz. Zaķi piketētāji bija īpaši naidīgi – vairāki cilvēki (arī Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš) turēja rokās plakātus, kur deputāts bija aiz cietuma restēm. Savukārt SC deputāts Ivars Zariņš sacīja: mūs vaino, ka mēs runājam kāda sponsora interesēs, taču mūsu piedāvājums ir banku atstāt valsts īpašumā, kur tās akciju īpašnieki būtu Latvijas iedzīvotāji.

Manabalss.lv parakstu organizatori norāda: sabiedrība ir tiesīga zināt, kādi ir reālie bankas akciju pārdošanas nosacījumi, par kādu summu, kam iecerēts pārdot valstij piederošās bankas akcijas, kādos termiņos paredzēts saņemt naudu par akciju iegādi, kā arī to, vai un kad tiks atgūti finanšu līdzekļi, kas valsts atbalsta veidā tika ieguldīti bankā.


Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats