28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Saeima piever acis uz Citadeles pārdošanu
Saeima piever acis uz Citadeles pārdošanu
Autors: NRA.lv / 25. septembris 2014, 10:58
Neraugoties uz kreisā flanga milzīgajām pūlēm, kas tiek veltītas Citadeles bankas darījuma diskreditēšanai, Saeima šodien tāpat kā pirms nedēļas nolēma neiekļaut darba kārtībā apvienības "Saskaņas centrs" rosināto priekšlikumu uzdot valdībai nekavējoties pārtraukt bankas "Citadele" valsts kapitāldaļu pārdošanu.


Kā zināms, apvienības Saskaņa līderi šobrīd dara visu, lai aktualizētu sabiedrības uzmanību par Citadeles pārdošanas apstākļiem.

N. Ušakovs pat ir izsūtījis daudziem rīdziniekiem epastus, aicinot uz īpašām akcijām un protestiem. Tikmēr A. Elksniņš ir vērsies pie KNAB, lūdzot izmeklēt lietas apsktākļus. Tiesa, Saeimai visas šīs aktivitātes nešķiet pietiekoši būtiskas, lai papildus pētītu Citadeles darījumu.

Par lēmumprojekta iekļaušanu Saeimas darba kārtībā šaodien balsoja tikai 26 deputāti, pret bija 33, bet atturējās - 13.

SC rosināja uzdot valdībai iesniegt parlamentā informāciju par bankas akciju pārdošanas nosacījumiem un cenu, kā arī - vai un kad tiks atgūti līdzekļi, kas valsts atbalsta veidā ieguldīti bankā "Parex"? Aicinājumu bija parakstījuši 28 parlamenta frakcijas SC deputāti.

Saeimas deputāts, SC pārstāvis Ivars Zariņš, uzrunājot parlamentu, uzsvēra: "Pēc “Krājbankas” krīzes komercbankas vairākos Latvijas reģionos vispār nav ieinteresētas sniegt pakalpojumus. Sabiedrībai tie nav pieejami, jo bankām tas vienkārši nav izdevīgi. Tikmēr skandināvu komercbankas pumpē prom no mūsu ekonomikas naudu. Tie ir simti miljoni, kas aiziet projām no mūsu tautsaimniecības, neļaujot tai veiksmīgi attīstīties. Šādā situācijā mēs uzskatām, ka tas ir ne tikai ekonomiskas, bet arī mūsu tautsaimniecības attīstības jautājums. Tas ir arī mūsu nacionālās drošības jautājums, lai mūsu tautsaimniecība, mūsu valsts nākotne nebūtu atkarīga no ārvalstu finanšu grupējumu piekoptās kredītu politikas. Tāpēc mēs iestājamies pret šādu sasteigtu, slepenu “Citadeles bankas” pārdošanu. Mēs paužam savas bažas arī par to, ka tādā veidā, kā banka pašlaik tiek pārdota, tā galu galā nonāk pavisam citu pircēju rokās un ka šī ir daudzusoļu kombinācija, kas tiek veikta, kad no sākuma banku nopērk viens pircējs, bet pēc tam būs citi pircēji. Ar pavisam citu ģeopolitisko orientāciju. Un galu galā banka var nonākt, iespējams, pat iepriekšējo bankas īpašnieku rīcībā."

Tikmēr Vienotības pārstāve Ilze Vinķele oponēja: "Zariņa kungam var piekrist, jo viņš minēja, ka “Citadeles” pārdošana ir mūsu nacionālas drošības jautājums. Absolūti piekrītu! Nacionālās drošības jautājums ir Latvijas banku īpašnieku diversifikācija, piesaistot uzticamu valstu jeb ģeopolitiskas orientācijas pārstāvjus. Visnotaļ par amerikāņiem to varētu teikt.

Bet, vai “Saskaņa” atvainosies cilvēkiem par tracināšanu, par biedēšanu, par nelietderīgu administratīvo resursu izmantošanu, par situācijas destabilizāciju, aicinot cilvēkus ielās? Vai “Saskaņa” atvainosies par sabiedrības tracināšanu un par dezinformāciju? Un pie tam ir pazīmes, kas liecina, ka šī aizejošā politshēmotāju gadsimta dinozauri ir bloķējušies šai svētajā karā par “Citadeles” saglabāšanu savās interesēs."



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Citadele

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats