19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Novērsts ļaunprātīgs mēģinājums iznīcināt vadošos Latvijas saldumu ražotājus Laima un Staburadze
Novērsts ļaunprātīgs mēģinājums iznīcināt vadošos Latvijas saldumu ražotājus Laima un Staburadze
Autors: BNA / 17. septembris 2014, 21:01
SIA “NP Foods” atzinīgi vērtē Rīgas apgabaltiesas lēmumu par prasības nodrošinājuma - uzņēmumu kontu apķīlāšanas atcelšanu nacionāla mēroga Latvijas uzņēmumiem AS "Laima" un “Staburadze”, kā arī citiem SIA "NP Foods" grupas uzņēmumiem, pret kuriem nepamatoti tika vērstas mērķtiecīgi plānotas ļaunprātīgas darbības, kurās saskatāmas reiderisma pazīmes.

Rolands Gulbis, SIA “NP Foods” grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs: “Mēs esam gandarīti, ka taisnīgums šoreiz ir uzvarējis un netaisnība pret vadošajiem un tautā mīlētiem uzņēmumiem kā “Laima” un “Staburadze” ir novērsta. Tiesa ir pieņēmusi loģisku un pamatotu lēmumu, izbeidzot ļaunprātīgu mēģinājumu nelikumīgi pārņemt nacionāla mēroga uzņēmumus. Nav pieļaujama situācija, ka, īstenojot šādā veida agresīvas reiderisma metodes, tiek iznīcināti vietējie uzņēmumi, kas nule atguvušies no ekonomikas lejupslīdes un veicinājuši izaugsmi, pateicoties neatlaidīgam un mērķtiecīgam darbam. Tas nozīmē, ka arī turpmāk Latvijas un ārvalstu klienti varēs baudīt augstas kvalitātes mīlētus produktus.”

R.Gulbis norāda, ka valsts atbildīgajām institūcijām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība un aktīvi jārīkojas, lai novērstu atsevišķu personu mēģinājumus negatīvi ietekmēt vietējo un ekonomikai būtisku uzņēmumu pastāvēšanu.

“Ceru, ka mūsu piemērs kalpos kā sūra mācība un būs pieredzes stunda ikvienam, lai radītu visus priekšnoteikumus drošai uzņēmējdarbības attīstīšanai šeit uz vietas Latvijā. Mēs esam spēruši pirmo soli, norādot uz mērķtiecīgām darbībām, kas vērstas uz, iespējams, ļaunprātīgu uzņēmumu iznīcināšanu, izmantojot reiderisma metodes. Mēs paļaujamies uz Latvijas likumdošanu, tiesvedības praksi un taisnīguma prezumpciju, ka turpmāk šādi agresīvi reiderisma mēģinājumi tiks novērsti pirms uzņēmuma darbības paralizēšanas,” skaidro R.Gulbis.

Vadošie Latvijas saldumu ražotāji AS “Laima” un “Staburadze” ir leģendāri vietējie uzņēmumi ar 144 gadu senu vēsturi, kas spējuši pastāvēt, mainoties dažādām valsts varām un režīmiem, kā arī pārdzīvot 2 pasaules karus un joprojām nest Latvijas vārdu pasaulē.  




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats