28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zem zīmes Ražots Baltkrievijā Krievija patiesībā iepērk garneles no Eiropas
Zem zīmes Ražots Baltkrievijā Krievija patiesībā iepērk garneles no Eiropas
Autors: BNA.LV / 20. augusts 2014, 17:55
Krievijas laikraksts vēsta, ka Krievijas veikalos tiek pārdotas garneles, uz kurām ražošanas valsts norādīta Baltkrievija (uz kuru Krievijas ieviestais embargo neattiecas), taču patiesībā produkts tur ir tikai apstrādāts.


Viens no lielākajiem zivju produkciju ražotājiem Baltkrievijā šo informāciju apstiprināja un pauda, ka viņi garneles iepērk ārvalstīs, bet valstī veic tikai apstrādi, piemēram, tās vāra. Ja tā, uzņēmumam ir tiesības uz etiķetes norādīt, ka produkts ir ražots Baltkrievijā, taču, ja uz etiķetes kā izcelsmes valsts ir norādīta Baltkrievija, tas ir nepatiesi, jo aukstūdens garneles uzņēmums iepērk no Kanādas, Islandes, Norvēģijas un Dānijas, bet siltūdens no Ķīnas, Vjetnamas un Indijas.

Laikraksta “Komsomoļskaja pravda” reportieris ievēroja, ka uz Smoļensku no Baltkrievijas ar vilcienu daudzi cilvēki ved nelegālās produkcijas preces, sakot, ka Krievijā ir krasi cēlušās pārtikas cenas.

Baltkrievijas eksporta apjomi sankciju ietekmē ir palielinājušies par 40-50%. Arī valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko aicināja Baltkrievijas produktu ražotājus izmantot izdevību un paplašināt produktu eksportu uz Krieviju.

Lukašenko pauda, ka Krievija esot slēgusi savu tirgu, un arī Baltkrievija neuzņemas saistības iekšējā tirgū. Uzņēmumi valstī var ievest sev produkciju no jebkuras vietas pasaulē un var arī preces pārstrādāt un pārdot, tikai viss esot jāsaskaņo ar Krieviju, lai nerastos pārpratumi.

Kā ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: garneles

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats