16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Krievijas tūristi Rīgu nesmādē
Krievijas tūristi Rīgu nesmādē
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 19. augusts 2014, 10:31
Rīga nav pazudusi no Krievijas tūristu iecienītāko galamērķu koordinātām. Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) drīzumā būs apkopojis šā gada otrā ceturkšņa datus, bet jau pirmajos trīs – ziemas – mēnešos bijis par 19 procentiem vairāk tūristu nekā pērn. Visvairāk ceļotāju Rīgā ieradušies no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Vācijas. Politiskās perturbācijas, kurās iesaistījusies Krievija un Eiropas Savienība, tūristus nav sabiedējusi. Latvijas Ārlietu ministrijas sniegtā informācija rāda līdzīgu vīzu izsniegšanas dinamiku pērn un šogad: Latvijas vēstniecībā Maskavā 2013. gadā izsniegtas 89 747 vīzas, šā gada pirmajā pusgadā – 38 141 vīza.


Gids Aleksandrs Ozolnieks NRA.lv saka: nevarot apgalvot, ka tieši Krievijas tūristu būtu kļuvis mazāk. «Man no Pēterburgas, no Maskavas daudz krievu ģimeņu bija šogad, vairāk nekā ārzemnieku. Parasti piezvana no viesnīcām, jo es neesmu ar tūrisma firmu saistīts. Par sensitīvām tēmām nerunājam. Man svarīgs ir darbs, nevis politika,» viņš noteic. Arī augusta beigās gaidāma 40 cilvēku grupa no Krievijas. «Viss notiek!» apliecina gids. Viņš pieļauj, ka, iespējams, ir cilvēki, kuri negrib atcelt braucienu, jo laikus ir pasūtījuši vīzas uz Latviju un nu nevēlas finansiālus zaudējumus.

RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua informē, ka šā gada pirmajos trīs mēnešos Rīgas naktsmītnēs apmetušies 193 698 ārvalstu viesi, kas ir par 19 procentiem vairāk nekā šajā laika periodā pērn. Vienlaikus – pavadīto nakšu skaits palielinājies par diviem procentiem. Šā gada pirmajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un tūristu mītnēs visvairāk apkalpoti ārvalstu viesi no Krievijas – 31 procents, kam seko Igaunija – 10 procentu, Lietuva – 8 procenti, Norvēģija un Vācija – 6 procenti, Lielbritānija – 5 procenti, Zviedrija un Somija – 4 procenti.

Lielākais tūristu pieaugums bija vērojams no Polijas – 56 procenti, Vācijas – 42 procenti, Lielbritānijas – 27 procenti, Francijas – 25 procenti, Igaunijas – 23 procenti, Dānijas un Krievijas – 20 procenti, Lietuvas – 16 procenti, ASV – 11 procenti, Zviedrijas un Norvēģijas – 6 procenti.

RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča to skaidro ar iepriekšējos gados veiktajām reklāmas kampaņām ārvalstīs, labajām cenas un kvalitātes attiecībām Rīgas viesnīcās, kā arī pozitīvajām atsauksmēm par Latvijas galvaspilsētu vadošajos pasaules žurnālos. Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati liecina, ka 2013. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ārvalstu ceļotāju izdevumi Latvijā ir palielinājušies: 608,4 miljoni eiro 2013. gadā, kas ir par 62,5 miljoniem eiro jeb 11,5 procentiem vairāk nekā 2012. gadā. Statistiķi aprēķinājuši, ka Krievijas tūristi maciņus atver visplašāk. Piemēram, visvairāk naudas Latvijas apmeklējuma laikā tērējuši vairākdienu ceļotāji no Krievijas – 43,7 miljonus eiro. Bet vietne Hotels.com veikusi pētījumu un konstatējusi, ka pasaulē visvairāk naudas ārzemju ceļojumu laikā tērē ķīniešu tūristi – viens ķīniešu tūrists ārzemēs dienā iztērē apmēram 800 eiro, neskaitot maksu par naktsmītnēm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: RTAB, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats