28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Laikapstākļi ietekmē latviešu vēlmi ceļot
Laikapstākļi ietekmē latviešu vēlmi ceļot
Autors: Ludmila GLAZUNOVA / NRA.LV / 16. jūlijs 2014, 14:16
Rudenīgie laika apstākļi, kas mijas ar tropisku karstumu, – tādas ir Latvijas vasaras, un, izvēloties jau ziemā, kurā mēnesī doties atvaļinājumā, cilvēki var tikai zīlēt, vai izdosies baudīt sauli un atpūtu pilnvērtīgi Latvijā vai nē. Ja atvaļinājuma laikā uznāk vēsums un lietus, Latvijas iedzīvotāji aktīvi ķer pēdējā brīža piedāvājumus ceļojumiem uz ārvalstīm, atzīst aptaujātie tūrisma eksperti.

«Jo sliktāki laika apstākļi Latvijā, jo vairāk darba tūrisma aģentiem,» teic tūrisma aģentūras Discovery valdes priekšsēdētāja Inga Bleija. Viņa novērojusi, ka lietainā un vēsā laikā cilvēki aizvien aktīvāk meklē pēdējā brīža ceļojumus, lai dotos pasildīties dienvidu saulītē, savukārt karstā laikā aktivitāti izraisa vien tie, kas domā uz priekšdienām – kā pagarināt vasaru rudenī – vai arī plāno jau ziemas ceļojumus, stāsta NRA.lv

«Jūnijā, kad bija patiešām auksts laiks, cilvēki aktīvi sūtīja pieprasījumus pēc lētiem ceļojumiem. Viennozīmīgi topā bija Bulgārija. Taču, mainoties laika prognozēm, vēlme doties ceļojumā tika atlikta uz nenoteiktu laiku,» stāsta tūrisma operatora Travel Art LV klientu konsultante Jekaterina Meļehova. Mazliet dīvaina situācija bijusi, kad plašsaziņas līdzekļi ziņoja par dabas stihiju Bulgārijā, kas prasījusi pat cilvēku dzīvības, taču arī šīs ziņas nespēja atturēt no intereses par došanos uz Melnās jūras piekrastes kūrortiem. «Cilvēki drīzāk gaidīja, ka dabas stihijas rezultātā pazemināsies cenas uz viesnīcām un atpūtas ceļojumu kopumā, diemžēl tā nenotika,» atzīst J. Meļehova. Klientu konsultante atzīst, ka Bulgārija tik un tā ir ļoti populārs galamērķis, tieši pateicoties zemajai cenu politikai un arī samērā mazajiem tēriņiem uz vietas Bulgārijā.

«Es gan nevarētu apgalvot, ka lietainā laikā ir mazāk darba. Drīzāk jūtams, ka cilvēki neuzticas laika prognozēm. Lai arī ārā spīd saule un ir karsti, tomēr daudzi zina, ka šāda vasara pie mums nebūs ilga, un nevēlas riskēt, ka atvaļinājuma laikā labie laika apstākļi ies secen. Taču šādi cilvēki lielākoties jau savu atvaļinājumu izplānojuši laikus,» norāda tūrisma aģentūras Palm Tours valdes locekle Jūlija Mukāne.

«Tādas mums ir tās vasaras – nedēļu karsti, pēc tam atkal lietavas un vēss laiks. Drīzāk šāda laika apstākļu maiņa mudina cilvēkus jau laikus domāt par sava atvaļinājuma pavadīšanu,» pauž tūrisma operatora GoAdventure izpilddirektors Aleksejs Kriščuks. Viņš stāsta, ka šobrīd cilvēki domā uz priekšdienām, izmantojot dažādas ceļojumu izpārdošanas, aktīvi rezervē ceļojumus vasaras beigām, rudenim un, protams, apdomīgākie arī izmanto gadījumu, lai par zemām cenām atpūstos ziemā Ēģiptes kūrortos.

Tūrisma eksperti atzīst: šovasar populārākais galamērķis ceļojumiem no Latvijas vēl joprojām ir Turcija – šīs zemes cenu politiku atpūtai un gandrīz vai garantētos labos laika apstākļus vasaras sezonā grūti izkonkurēt citu valstu kūrortiem. Krietni atpaliekot no Turcijas, popularitātes ziņā seko Grieķijas salas, Spānijas kūrorti un Bulgārija.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats