25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vairāk kā 20 Latvijas uzņēmumi ir tiesvedības procesa situācijas ķīlnieki
Vairāk kā 20 Latvijas uzņēmumi ir tiesvedības procesa situācijas ķīlnieki
Autors: NRA.lv / 11. jūlijs 2014, 10:57
10. jūlijā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmums saglabāt apgrūtinājumu — uzņēmumu kontu apķīlāšanu prasībā pret nacionāla mēroga Latvijas uzņēmumiem AS “Laima” un AS “Staburadze”, kā arī vēl 24 citiem Latvijas uzņēmumiem, faktiski nostāda šos uzņēmumus par situācijas ķīlniekiem. 26 Latvijas uzņēmumiem nav nedz tieša, nedz netieša ietekme vai saistība ar prasītāju. SIA “NP Foods” tiesas lēmumu par apgrūtinājuma saglabāšanu vērtē kā nepamatotu un tas tiks pārsūdzēts.


SIA “NP Foods” grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis:“Uzskatu, ka tiesas lēmums ir nepamatots un netaisnīgs, mēs to noteikti pārsūdzēsim un turpināsim cīnīties par taisnīgumu, un nepieļausim teju pusotra gadsimta senu uzņēmumu kā “Laima” un “Staburadze”mērķtiecīgu iznīcināšanu. Uzskatu, ka tas ir absurds. Nav pieļaujama vēsturiski nozīmīgu zīmoluLaima, Staburadze mērķtiecīga,ļaunprātīga iznīcināšana, pamatojotiesuzprasību, kas balstīta maldos un vērsta pret uzņēmumiem, kam nav nedz tieša, nedz netieša ietekme vai saistība ar pašu prasītāju —tiem nav nekādu savstarpēju darījumu ar uzņēmumu, pret kuruir celta prasība. Mēs aicinām tiesu publiski skaidrot tiesas lēmuma pamatojumu par to, kāpēc ir saglabāts uzņēmumu kontu apķīlājums.”

Šāda tiesas lēmuma rezultātā Latvijā leģendāros uzņēmumos AS “Laima”, AS “Staburadze” un vēl 24 citos Latvijas uzņēmumos ir apgrūtināta naudas plūsma un to darbība. Neskatoties uz šo netaisnīgo situācijuSIA “NP Foods” pārtikas ražošanas uzņēmumispēj rast operatīvus risinājumus, lai šobrīd nodrošinātu pilnīgu ikdienas darbu ražotnēs un sadarbību ar biznesa partneriem, kā arī nodrošinātu savu saistību izpildi pret darbiniekiem, sadarbības partneriem un valsti.

“Šis ir nacionāla mēroga jautājums, un atbildīgajām valsts un tiesu varas amatpersonām ir jāpievērš pastiprināta uzmanība —aktīvi jārīkojas, lai novērstu atsevišķu personu mēģinājumus negatīvi ietekmēt Latvijas ekonomikai būtisku uzņēmumu pastāvēšanu. Vēršanās pret nacionāla mēroga uzņēmumiem ir uzskatāmapar vēršanās pret Latvijas valsts un nācijas interesēm, jo tiek likti šķēršļi uzņēmumu pilnvērtīgai darbībai, darba vietu nodrošināšanai un spējai savlaicīgi maksāt valstij nodokļus. Nav pieļaujama situācija, ka, īstenojot agresīvas un nelikumīgas uzņēmuma pārņemšanas jeb reiderisma metodes, tiek iznīcināti vietējie uzņēmumi — nacionālās vērtības —, kas nule atguvušies no ekonomikas lejupslīdes un veicinājuši izaugsmi, pateicoties neatlaidīgam un mērķtiecīgam darbam. Kas būs atbildīgs par uzņēmumiem radītājiem zaudējumiem, kas radušies šīs apsurdās situācijas rezultātā? Kas tos atlīdzinās, ja vēlāk tiesa atzīs šo prasību par nepamatotu?” norāda R. Gulbis.

Uzbrukumā, kas vērstspret Latvijas vadošajiem saldumu ražotājiem AS “Laima”, AS “Staburadze” un citiem SIA “NP Foods” grupas pārtikas uzņēmumiem, kā arī citiem koncerna uzņēmumiem, ir jaušamas reiderisma pazīmes jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēma. To mēģina realizēt jau iepriekš tā sauktā reiderisma uzbrukumos aizdomās turētais advokāts Mārcis Miķelsons. Tādējādi mērķtiecīgi tiek grauta Latvijā visiem labi pazīstamo uzņēmumu AS “Laima”, AS “Staburadze”un citu SIA “NP Foods” grupas uzņēmumu reputācija, un būtiski mazinātašo uzņēmumu konkurētspēja iekšējā un ārējos tirgos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Laima, Staburadze

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats