19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Sakārtos ūdenssaimniecības regulācijas likumdošanu, kā arī pieslēgumu līdzfinansēšanu
Sakārtos ūdenssaimniecības regulācijas likumdošanu, kā arī pieslēgumu līdzfinansēšanu
Autors: BNA.LV / 3. februāris 2014, 13:20
Kā ziņo BNA, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagatavojusi Ūdenssaimniecības likumu, kas izveidots tāpēc, lai sakārtotu pašvaldību atbildību par ūdenssaimniecības jomas regulēšanu. Jaunais likums arī nosaka minimālo regulēšanas slieksni sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanā visos pakalpojumu veidos.


Jaunais likums attieksies uz tiem pakalpojuma piegādātājiem, kuru sniegtais pakalpojumu apjoms vismaz vienā veidā pārsniedz 100 000 kubikmetru gadā. Savukārt tie komersanti, kuru sniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoms nevienā veidā nepārsniedz 100 000 kubikmetru, būs pašvaldību uzraudzībā.

VARAM pārstāve Rudīte Vesere izteica cerību, ka jaunais likums rosinās to, ka iedzīvotāji pieslēgsies maģistrālajiem tīkliem. Pašvaldību pārstāvji gan izsaka bažas, jo nereti iedzīvotāji nepieslēdzas maģistrālajiem tīkliem tāpēc, ka nevar atļauties samaksāt par pieslēgumu. Tāpēc nepieciešams risināt jautājumu par to, kā un kādā apjomā pašvaldības var finansiāli palīdzēt iedzīvotājiem samaksāt pieslēguma maksu un sākt izmantot maģistrālos tīklus.

Jaunais likumprojekts vēl ir izveides stadijā, un tā pieņemšana ir atkarīga no Ministru kabineta un Saeimas. VARAM uzstāj, ka Ūdenssaimniecības likums ir jāpieņem šīs Saeimas sasaukuma laikā līdz 2014. gada rudenim.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rudīte Vesere, Ūdenssaimniecības likums, VARAM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats