28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izdos pirmās pastmarkas ar eiro nominālvērtību. Ko darīt ar vecajām?
Izdos pirmās pastmarkas ar eiro nominālvērtību. Ko darīt ar vecajām?
Autors: Apollo.lv / 28. decembris 2013, 14:59
Jau 2014.gada pirmajā darbdienā – 2.janvārī – «Latvijas Pasts» izdos pirmās pastmarkas ar eiro nominālvērtību. Sērijā «Ziedi» iekļautas sešas jaunas pastmarkas, un katrai no tām ir atšķirīga nominālvērtība. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana 2.janvārī plānota no plkst.7.30 līdz 19 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā. Nākamā gada laikā kopumā paredzēts izdot 34 jaunas pastmarkas.


Ziedu sērijas pastmarku autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, un kopā ar pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un zīmogs. «Jau 2013.gadā «Latvijas Pasts» izdeva pastmarkas ar dubulto nominālu – gan latos, gan eiro. Taču Ziedu sērijas jaunās pastmarkas ir ne tikai pirmās vērtszīmes, ko «Latvijas Pasts» izdod 2014.gadā, bet arī pirmās pastmarkas, uz kurām nominālvērtība norādīta tikai eiro,» uzsver «Latvijas Pasts»  vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs.

Ziedu sērijas pastmarku nominālvērtība ir € 0,03 – paredzēta kombinēšanai ar cita nomināla pastmarkām, € 0,47 – atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, € 0,57 – atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, € 0,78 – atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz Eiropas Savienības valstīm, € 0,85 – atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz valstīm ārpus Eiropas Savienības, € 1,39 – atbilst ierakstītas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

«Latvijas Pasts» atgādina, ka pastmarkas ar lata nominālu iedzīvotāji varēs izmantot vēl visu 2014.gadu. No apgrozības tās tiks izņemtas 2015.gada 1.janvārī. Savukārt to pastmarku apgrozības un lietošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots. Līdz 2013.gada janvārim «Latvijas Pasts» izdoto pastmarku nomināls automātiski ir LVL, arī ja nav norādīta valūta, savukārt pastmarkas, kuru vērtība izteikta eiro, atpazīstamas pēc simbola €.

2014.gadā «Latvijas Pasts» plāno kopumā izdot 34 jaunas pastmarkas, kuru tematika saistīta ar Latvijai svarīgiem notikumiem vai personībām valsts vēsturē, kultūrā un apkārtējā vidē.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 6.janvārī.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edmunds Bebrišs, eiro, Latvijas pasts, pastmarkas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats