24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nedrošuma pazīmes atklātas 38 sabiedriski nozīmīgās ēkās
Nedrošuma pazīmes atklātas 38 sabiedriski nozīmīgās ēkās
Autors: Apollo.lv / 11. decembris 2013, 15:35
Līdz otrdienai, pašvaldību būvvaldēm apsekojot sabiedriski nozīmīgas ēkas valstī, nedrošuma pazīmes atklātas 38 ēkās, no kurām 31 atrodas Rīgā, intervijā Latvijas Radio trešdienas rītā atklāja demisionējošās valdības ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.


Ministrs norādīja, ka pašlaik nevar runāt par galarezultātiem, jo informācija saņemta no 59 pašvaldību būvvaldēm, kas ir aptuveni puse no kopskaita - kopumā Latvijā ir 85 pašvaldību būvvaldes. Ekonomikas ministrija (EM) lūgusi veikt ārkārtas pārbaudes sabiedriski nozīmīgās ēkās - skolās, daudzdzīvokļu mājās, utt., kurās pašlaik notiek būvdarbi, un kuras nodotas ekspluatācijā pēdējo piecu gadu laikā

Kopumā atklātas 162 neatbilstības no līdz šim 565 apsekotajām ēkām. «Kopumā ir 1378 šādas ēkas. Skaits ir pietiekami prāvs, šobrīd apsekotas ir 565 ēkās jeb 41% būvju,»  sacīja ministrs. 86 no 162 neatbilstībām konstatētas Rīgā. Puse no neatbilstībām saistīta ar dokumentācijas nepilnībām.

Jau ziņots, ka šodien EM prezentēs no pašvaldību būvvaldēm saņemto informāciju par apsekotajām sabiedriski nozīmīgajām publiskajām ēkām, kas tiek būvētas, tostarp rekonstruētas vai renovētas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, ēkas, Ekonomikas ministrija, Latvijas Radio

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats