28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » VID darbinieki baidās no jaunās ēkas
VID darbinieki baidās no jaunās ēkas
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 27. novembris 2013, 12:39
Biroju centram Ezerparks, kas ir Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā administratīvā kompleksa attīstītājs, nāksies krietni vien pamocīties, lai pārliecinātu auditorus un grāmatvežus ienākt jaunajā ēkā. To ceļ būvkompānija Re&Re.


Jau pirms Maxima sagrūšanas darbinieku vidū izplatījušās baumas, ka pārvākšanās uz jaunajām telpām nenotiks laikā – būvniecībā esot kaut kādas problēmas, it kā sienas šķības. Attīstītājs neko tādu neapstiprina, un arī piektdien Rīgas pilsētas Būvvaldes veiktajā apsekojumā, atšķirībā no četriem citiem Re&Re objektiem, nekādas neatbilstības netika konstatētas. Cita lieta, ka objekta nodošanas termiņš patiešām ir pārcelts. Sākotnēji būvnieks bija apņēmies uzbūvēt kompleksu līdz šā gada beigām. Tomēr uzņēmums Valsts nekustamie īpašumi, kas piedalās šajā privātajā publiskajā partnerībā ar 31,5% daļu, skaidro, ka pie vainas nav vis būvnieks, bet pats ieņēmumu dienests.

«Ņemot vērā projekta realizācijas gaitā izvirzītās VID papildu prasības, kopuzņēmuma SIA Biroju centrs Ezerparks dalībnieku sapulcē ir dota piekrišana objekta nodošanas ekspluatācijā termiņa pagarinājumam, bet tas ir nebūtisks – apmēram viens mēnesis.» Šādu skaidrojumu NRA.lv sniedza Valsts nekustamo īpašumu pārstāve Daiga Laukšteina. Valsts ieņēmumu dienests papildina, ka pagarinājums saistīts ar VID prasībām pēc izmaiņām telpu plānojumā un funkcionalitātē, kā arī speciālajos pielāgojumos telpās.

Biroju centrs Ezerparks norāda, ka nākamā nomnieka prasības projekta īstenošanas gaitā mainījušās trīs reizes. Attīstītāja pārstāve Marta Krivade skaidro, ka projekts vairākkārt pārstrādāts gan VID iekšējās reorganizācijas dēļ, gan tāpēc, ka katrai nodaļai ir atšķirīgas drošības prasības un, mainot to dislokācijas vietu ēkā, automātiski mainās arī telpu uzbūve. Tagad objekta nodošana plānota 31. janvārī, bet projekta būvniecības pabeigšanas gala termiņš ir 2014. gada 13. februāris.

Baumas par šķībām sienām kategoriski noraidītas, tomēr Maxima notikumu dēļ attīstītājs nolēmis veikt arī VID jaunā kompleksa pārbaudes. Būvfirma kā nekā viena un tā pati. Precīzāk plānotos pasākumus solīts izziņot šodien, taču gaidāms, ka pārbaudīs gan projektu, gan būves atbilstību projektam, gan arī pilnu celtniecības dokumentāciju.

«2000 VID darbinieki ir satraukušies, un mums jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka laižam viņus iekšā drošā būvē,» skaidro Marta Krivade. Vēl gan nav skaidrs, kurš finansēs neatkarīgu ekspertu piesaisti. Pasūtītājs uzskata, ka izdevumi būtu jāuzņemas Re&RE, kura reputācija pašlaik ir apšaubāma.

***

UZZIŅAI

- Jaunās VID ēkas kopējā platība ir 43 000 m2, no tiem 40 000 paredzēti 2500 VID darbiniekiem, bet 3000 m2 komercplatībām.

- Lai nodrošinātu vienmērīgu apmeklētāju un darbinieku plūsmu, ēkai ir astoņi stāvi, 12 lifti un sešas kāpņu telpas.

- Ēkā atradīsies viens no lielākajiem datu centriem Baltijā, kurā plānots izvietot arī citu Finanšu ministrijas institūciju datus.

- Ēkā būs laboratorijas, kas nepieciešamas akcīzes un muitas struktūrvienību darbam, drošības sistēmas, ko nosaka VID darba specifika, un stāvvietas muitas pārvietojamajiem autobusiemlaboratorijām un operatīvajam transportam.

- Kopējās būvniecības izmaksas ir 55 miljoni eiro.Avots: SIA Biroju centrs Ezerparks


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Biroju centrs Ezerparks, Daiga Laukšteina, Maxima Latvija, Re&Re, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats