20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » NEPLP veiks pastiprinātu PBK satura monitoringu
NEPLP veiks pastiprinātu PBK satura monitoringu
Autors: Apollo.lv / 18. oktobris 2013, 22:08
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Monitoringa centrs tuvākajā laika sāks kanāla PBK satura monitoringu, lai pastiprināti uzraudzītu, kā šis plašsaziņas līdzeklis ievēro Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un citus normatīvos aktus, kas regulē elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību.


Plānots pārbaudīt PBK saturu, kas tiek pārraidīts gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā, raksta Apollo.lv.

NEPLP Monitoringa centrs atbilstoši apstiprinātajam darbības plānam, kā arī reaģējot uz sūdzībām, 2013. gadā ir pārbaudījis 26 radio programmu nedēļas ierakstus kopumā vairāk nekā 4300 raidstundu apjomā, lai izvērtētu to atbilstību apraides atļaujas pamatnoteikumiem. Papildus tam veikta valodas kvotu pārbaude piecās radiostacijās, kā arī priekšvēlēšanu periodā veikts satura monitorings 11 radio programmās.

Tāpat Monitoringa centrs ir veicis 63 iespējamo pārkāpumu pārbaudes Latvijā reģistrētajās televīzijas programmās, kā arī reģionālo televīziju programmās, kopā pārbaudot 480 raidstundas. Ir veikts arī satura monitorings 10 televīziju priekšvēlēšanu programmās. Īpaša uzmanība bijusi pievērsta SIA «REN TV Baltic» monitoringam, lai veiktu Eiropas audiovizuālo darbu apjoma pārbaudi.

Pamatojoties uz minētajām pārbaudēm, ir sastādīti 112 monitoringa centra ziņojumi, veikta plaša sarakste ar elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, lai novērstu programmu uzskaites neprecizitātes un maznozīmīgus programmu veidošanas pārkāpumus, kā arī uzsāktas 22 administratīvās lietvedības. 6 gadījumos piemēroti administratīvie sodi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: NEPLP, PBK, REN TV Baltic

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats