23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvija uzvar tiesvedībā pret EK
Latvija uzvar tiesvedībā pret EK
Autors: Apollo.lv / 4. oktobris 2013, 17:45
Eiropas Savienības (ES) Tiesa trešdien, 3. oktobrī, pasludinājusi spriedumu lietā, kurā Latvija lūdza atcelt Eiropas Komisijas (EK) lēmumu par emisijas kvotu sadales plānu Latvijā, portālu «Apollo» informēja Tieslietu ministrijā (TM).


TM valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis uzsver, ka lietas iznākums ir ne tikai pozitīvs iznākums Latvijas interesēm vides jomā, bet arī nozīmīgs un pozitīvs panākums tiesiskās noteiktības stiprināšanā ES, raksta Apollo.lv.

«ES Tiesas spriedums tika gaidīts ar lielu nepacietību, jo lietas iznākums teorētiski varēja būt arī Latvijai negatīvs. Taču, kopīgi darbojoties TM un Vides un reģionālās attīstības ministrijas ekspertiem, tika panākts Latvijas interesēm atbilstošs rezultāts», norādīja Latvijas valdības pārstāvis ES Tiesā un TM valsts sekretāra vietnieks Inguss Kalniņš.

Latvija 2006. gada beigās iesniedza EK emisijas kvotu valsts sadales plānu 2008. līdz 2012. gadam, kuru EK bija tiesības trīs mēnešu laikā apstiprināt vai noraidīt. EK nokavējot trīs mēnešu termiņu, pieprasīja Latvijai papildus informāciju par emisiju kvotu sadales plānu, kuru pēc informācijas saņemšanas 2007. gada 13. jūlijā tomēr noraidīja.

Latvija EK nelabvēlīgo lēmumu apstrīdēja ES Vispārējā tiesā un ieguva pozitīvu rezultātu, jo tiesa atcēla EK negatīvo lēmumu. Visbeidzot EK pārsūdzēja šo tiesas spriedumu ES Tiesā, un, atbilstoši Latvijas iesniegtajai nostājai un tiesvedībā paustajiem argumentiem, arī ES Tiesa šo EK pārsūdzību noraidīja.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Komisija, Eiropas Savienība, emisijas kvotas, Inguss Kalniņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats